26 mai 2020

"Kängurukass Stefi otsib ikka veel kodu!"

Vana pea on kerele ikka parajaks nuhtluseks! Nüüd hakkan juba muretsema küll, sest aju on vist juba nii siledaks kulunud, et pea enam üldse midagi kinni! Eile kõllab mulle Vivika Uhtjärv ja pärib kassi kohta:

"Kas teeme Stefile sterri ka ära ja paneme kiibi?"

"Kes on Stefi?"

"See kängurukass, kes minu juures hoiukodus?"

"Tean kolme-nelja liikumisdefektiga kängurukassi - ühe nimi oli Liisu, tema oli veel liidu aajst. Siis oli üks kuskil Kesk-Eestis, kes naabrite juurde eksis, aga taas koju sai. Aga kes on Stefi?"

"Tere talv! Sa ise kirjutasid temast ju oma blogis!"


"Kirjutasin või? Ahah, no sel juhul anname aga hagu. Viska mulle paar rida viimastest arengutest ja hakkame aga kodu otsima. Tee pildid ka, aga tee sellised, et inimesed ikka aru ka saaks, kes fotol on. Viimasel ajal saadetakse siin ainult "udukogusid" ja nendega pole midagi teha!"


Valga linnas on Loomapäästegrupp saanud väärt täiendust Vivika Uhtjärve ja ta pere näol. Aitan siis natuke kaasa ja loodan, et üks tore kiisu saab veel enne suurt Jaani enda pärispere juurde. Vivika kirjutab:

"Võtsin kiisu hoiukodusse, kuna olukord selles peres oli nüüdseks kuu vanuse beebi jaoks juba väljakannatamatult ohtlik. Väga raske allergia kassi vastu. Pereema proovis küll hoida niipalju kui võimalik beebit ja kassi eraldi, kuid beebile mõjus halvasti ka see kui kiisu oli eelnevalt lihtsalt ruumis viibinud. Kuna näen ka ise, et kiisu väga tahab inimese lähedust ja tähelepanu siis kujutan ette, et eralduses on ka kassil raske.

Umbes aastane Stefi otsib endale kindlat ja armastavat kodu. Usun, et uues kohas ei teki tal kohanemisraskusi. Julgen seda väita, kuna juba esimestel minutitel kui ta meile tuli oli ta väga sõbralik, paimaias ja kukkus kohe nurruma. Ta tahab tõesti väga palju pai ja tähelepanu- või siis lihtsalt su juures voodis pikutada.

Minu arvates sobib ta igasse perre, kellele on vastuvõetav ja arusaadav mida tähendab puudega loom. Veterinaari arvamus on, et kuna tegu on kaasasündinud väärarenguga ja ta on sellega kohanenud, siis selline puue ei takista tal elamast täisväärtuslikku toakassi elu. Teiste loomadega tal kokkupuude puudub.

Ta on kasvanud üles lastega, oskab olla kaisus, mängida, kuid väntsutada ennast ei lase. Sobib inimesele, kes ei taha kassipoega, kes võib kogu elamise segi paisata. Sobib sellele, kes ei taha lihtsalt diivanikaunistust, vaid elavat ja häälekat seltsilist. Palun kodupakkumine korralikult läbi mõelda!

Loovutame LPG lepinguga. Stefiga tuleb kaasa ronimispuu, liivakast, toidunõud ja transpordipuur. Et Stefi saaks kiibitud ja steriliseeritud, toidetud ja puhtas wc-s käia, palume heade inimeste abi,kuna raha tõesti ei kasva puu otsas. Oma panuse on andnud ka kassi loovutaja. Et ükski loom ega lind ei jääks abita, palun aita meil aidata! Meie tegevust saad toetada:

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318


või annetustelefonile helistades:


900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)


Kodupakkumised saatke nagu ikka help@animalrescue.ee või helistage otse Vivikale, sest tema oskab Stefist üksikasjalikult rääkida - 56 311 689

Otsisin blogi läbi ja minge metsa! Tõesti olen sellest kiisust kirjutanud! Absull ei mäleta! Andke mulle andkeks ja tulevikus teate vähemalt arvestada, et võin "segast" teinekord ka peksta. Aaa, nüüd ma tean küll, mis kamm on ja miks ma ei mäleta? Ma pole Stefit ise näinud ja talle pai teinud! Ainult kuulutust vahendasin, sellepärast ei mäletagi!