04 juuli 2019

"Häid suviseid Jõulupühi!"

"Häid Jõule! Häid Jõule hea sõber!", käin juba paar nädalat ringi ja jagan tagasihoidlikke kingitusi. "Luuletust lugema ei pea!"

"Heateod lähevad meelest, üksainumas pahategu aga mitte kunagi ja see matab enda alla kogu hea!", teab rahvas rääkida. Tõsi, aga mitte alati ja mitte kõige inimeste puhul.

Veel räägitakse, et tänulikkus on kadunud. Samuti tõsi, aga jällegi mitte alati ja mitte kõigi puhul. Loomapäästegrupp ja mina isiklikult oleme igatahes tänulikud väga paljudele inimestele, kes otse või kaude loomadele abiks on olnud või meie gängi tegemisi olulisel määral toetavad.

Loomaarstid, hoiukodud, kaupmehed, juristid ja paljude teiste elukutsete esindajad on mind toetanud juba üle 12 aasta. Praegusel ajahetkel on nad kurja saatuse kiuste ikka truult olemas ja annavad parima, et mu viimasel lapsukesel ehk Loomapäästegrupil hästi läheks ning me võimalikult palju loomi-linde aidatud saaksime.

Ja vat neile ongi meie esimesed 50 nn nimelist tänutassi mõeldud. Kolm karpi on juba laiali jagatud, viimase kahega läheb veel natuke aega, sest nii mõnedki elavad kaugel või on sootuks väljamaal puhkusel. Loomulikult vääriks seda tassikest lausa 150 inimest või rohkemgi, aga rahake või õigemini selle puudumine, seab teatavad piirid.

Mul oli plaanis korraldada sel suvel gängi lastele jõulupuu koos päris Jõuluvanaga ehk Loomapäästegrupi suvepäevad, aga nagu juba mainitud, siis majanduslik seis ei soosi taolist üritust tänavu kohe sugugi mitte. Pole hullu ja küllap oleme järgmisel aastal jõukamad ning siis ostame koos põnnidega suure poe jäätisest tühjaks.

Seniks aga häid suised jõulu-, palmipuude ja tont teab, mis pühi veel. Olge ikka väärikad, lojaalsed, ausad, heatahtlikud ehk kõik see, mis tänapäeva väärtushinnanguid arvestades prügikasti on heidetud. Ja loomulikult hoidke loomi ja loodust! Mina tänan!

PS! Taolised tassid on rahvale meelepärased ja nii mõnigi on soovinud ka endale seda lausa osta.

"Rahu, ainult rahu!", nagu ütles Karlsson ja ka see aeg jõuab varsti kätte ning nimelisi tasse saavad osta kõik soovijad. Küll ma teada annan kui aeg küps on, sest igasugu bürokraatliku jampsi alates kasvõi korrektsest tellimisvormist tuleb enne valmis teha.