23 jaanuar 2018

"Tulekahju röövis kolm elu. Imekombel pääsenud kutsa vajab heade inimeste abi!"

"Tule ruttu minu juurde! See "tulekahjukoer" oksendas ja kukkus kokku! Vii ta ruttu kliinikusse! Ma ise ei saa, sest auto on katki!", vuristas Järvamaa piirkonnajuht Karme Reiljan sõnu justkui kuulipiduja kuule.

"Mis pagana tulekahju? Milline koer?"

"Pole aega seletada ja hakka liigutama. Praegu on tõesti SOS-olukord!


Napp nelikümmend minutit hiljem korjasin õnnetu väriseva tegelase auto peale ja keerasime masinanina Loomade Kiirabi Kliiniku suunas. 

Koer, kelle nime ma veel ei tea, puges hirmunult istme vahele peitu. Silmavalged puha punased. Auto täitus tasahilju suitsusauna meenutava lõhnaga. 

"Ära karda, poole tunni pärast saad juba abi!", üritasin teda lohutada.

Mis siis juhtus? Päästekeskusele anti kella ühteteist paiku teada, et Paide linna lähistel Viraksaare külas põleb suvila. 

Sedapuhku jõudsid nad kohale siiski natuke liiga hilja - kuuekümne kolme aastane maja peremees, üks koer ja kass olid surnud. Teine koertest oli aga elus. See peab nüüd küll üks suur ime ja lausa Koerajumala otsene sekkumine olema! Muud seletust sellele pääsemisele olla ei saa. 

Koer loovutati meile ja viibib praegu Loomade Kiirabi Kliinikus, kuhu ta jääb arstide järelvalve alla kogu ööks ja vajadusel kauemakski. Parem karta kui kahetseda, sest vingumürgitus on väga tõsine asi.

Eestimaa Loomakaitse Liit tegutseb 100 protsenti annetuste najal ja muid sissetulekuallikaid meil pole. See on osalt ka taotluslik, sest nii me säilitame sõltumatuse ega pea riigiisade või ametkondade huvide riivamise kartuses suud kinni hoidma. Paraku kaasneb selle sõltumatusega ka pidev rahanurumine, aga midagi pole teha.


Kuna telefoniannetused laekuvad meile alles järgmisel kuul, siis palun headel inimestel sedapuhku teha pangaülekanded. 

Eestimaa Loomakaitse Liit
EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225 (SEB)

Mõistagi saab endiselt helistada ka meie annetusnumbritele: 9000 777 (5.-) ja 9000 888 (10.-) 

Ilmselt hakkame sellele koerale koheselt peale paranemist ka uut kodu otsima, sest eraklikul omanikul polevat lähedasi olnud. Eks see kõik selgub juba homme. Kellele see tõelise ime läbi pääsenud tegelane aga juba hinge pugeda jõudis ja tahab talle kodu pakkuda, siis pidage rahus plaani ja andke aga julgelt meile ka teada:            53 230 230 ; info@loomakaitse.eu

Mina tänan!



FOTOD: Dmitri Kotjuh/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX