22 jaanuar 2018

"Pagan küll! Kuradi kits lõhkus tule ära!"

"Pagan küll! Kuradi kits lõhkus tule ära!", mõtles jõmmist autojuht, vajutas gaasipedaalile ja sõitis edasi. Arusaadav, mees või naine pidi õigeks ajaks tööle jõudma. See on oluline, sest muidu saab veel ülemuselt natuke pragada!

Lahtiste luumurdudega ohver jäi lumme roomama. Lugu juhtus hetk tagasi Kambja vallas, Raanitsa bussipeatuse lähistel. Kitsekese õnneks kiirustas Ülenurme tööle ka Reelika, kes ei pidanud paljuks kinni pidada, et looma seisundit uurida. Seejärel helistas ta juba mulle.
Kahjuks on vigastused sellised, et elule tagasi päästa me teda ei saa. Ometigi on jahimees juba teel ja abi seegi, sest lahtiste luumurdudega ei tahaks keegi meist tohututes valudes kuskil hanges lebada. Eks ole?

Inimene on suutnud tänaseks "rattad" nii kiiresti pöörlema panna, et ei jõua isegi teinekord nende eest pakku pugeda. Mida siis veel loomadest tahta!

Elame kiires maailmas, aga leidke see aeg ja pidage vähemalt kinni, kui olete mõne looma või linnu alla ajanud. On see palju palutud või? Helistage ja otsige abi ning tundke ka huvi millal jahimees kohale jõuab? Ärge leppige vastusega, et "me anname teate edasi ning loodame, et ehk mõni jahimees saab kunagi ära käia ja vaesekese piinad lõpetada". See pole mingi vastus 21.sajandi arenenud riigis!

Metsloomadega juhtunud õnnetuste puhul helistage Keskkonnainspektsiooni lühinumbril 1313. Loomulikult saate teada anda ka Eestimaa Loomakaitse Liidule, sest pahatihti me oleme palju-palju operatiivsemad, kui loomade aitamise eest palka saavad ametnikud! 53 230 230 või info@loomakaitse.eu

Mina tänan! Reelikale eraldi kummardus! Aitäh, et hoolid!