23 juuli 2022

"Olge tervitatud Westholmi memmed ja taadid!"

Enda vananemist ja kolenemist ei märka. Harjunud nagu oma ihulõhna ja peeruga. Täna nägin klassiõde. Kunagi oli püsside püss! Nagu täna mäletan. Tollal põlgas ää.

Vaatasin ja pakkusin, et kui pärisarstid ei tee, siis sebin läbi loomaarstide eutanaasia. Pidi mõtlema. Nali.

Karm. Naised arenevad kiiremalt ja koolis piiluvad kaks klassi vanemaid poisse. Täna saabus "vanamutile" kättemaksuaeg umbes 150 aastat tagasi toimunud alanduse eest!



Klassikokkutulekule ma ei lähe - las nad jääda mu meelde nagu tollal kaugel aal noorte, ihaldusväärsete, kättesaamatute ja kaunitena.

Ma ei käi ka Retrofestil just täpselt sellepärast. On paar kogemust kui tollaste iidolitega kohtusin Kanal 2 päevil ja isegi lobasin nendega. ŠOKK! Mitte nende jutt, vaid välimus.

Keegi meist ei taha vananeda. Üksikutel on head geenid. Tunnen vaid paari-kolme, keda vanus eriti ei murra. Üldse ei imestaks kui üks Saaremaa tots ka üheksakümneselt sünnitaks! No ei hakka ajahammas tema peal ja näeb välja nagu kolmkümmend aastat tagasi.


Kõike eelöeldut ärge päris võtke puhta kullana, aga tõetera on jutus sees - oli enneolematult armas taaskohtumine omamoodi siiani armsa kooliõega Kuressaare linnas.

Klassiõhtule ma aga ikka ei lähe kuid seda hoopis teisel põhjusel, mida vaid samat pinki nühkinud vististi teavad. Vihjan - ära ela koos samast klassist pärit naisega! 
Veider lugu ja oleksin õnnelik kui ma teda väga vihkaksin, sest ta tegi "nii-nii palju ülekohut mulle!"

Pole seda. Pole üldse mälestusi - ei häid ega halbu. Kümme aastat! Ajaraisk. Siit ka soe soovitus - targem õigel lahku minna kui hiljem hakata teineteist vastastikku niimoodi põlastama, et ena kunagi näha ei soovi.


Tervitan Westholmi õppureid. Hea kool. Hea haridus. Muide, kolm põlvkonda meie pere mehi käis just seal majas haridust omandamas ja olime paras peavalu. Palun vabandust pedagoogide ees ja seda siiralt.

Go Westholm, go! Kallistan kaugelt kõiki klassivendasid-õdesid, eriti Küllit. Täitsa ausalt - see vist mingi "Kevade-värk" meil. Teid pole unustatud!