06 märts 2021

"Pidage vastu mehed!"

Validool, kaks Xanaxit ja veel üks validool hinge alla - üks raskeimad päevi iga mehe jaoks on kohe-kohe saabumas. Vanamoor tatsab mööda elamist ringi, vaatab sügavalt silma ja välgutab oma poolemeetriseid kunstripsmeid.

Vahel võtab mõne hullema poosi ka. Üleeile näitaks nõjatus lauale ja ajas pepu seksikalt hooga taha. Klaver kukkus aknast alla. Kolmas korrus, aga olgu kohe mainitud, et midagi hullu ei juhtunud - rasedaid naisi, lapsi ja vanainimesi all ei olnud. Ainult neli keskealist meest. Kevad saabub ja hormoonid möllavad. Ootused on kõrged. Korraga moor prahvatab:

"Sel aastal tahan Naistepäevaks saada läbipaistvat pitsilist pesu! Et ikka natuke näha oleks, aga mitte palju. Üllata mind!"

"Kallike! Su sünniaasta on 1926!"

"Millele sa vihjad?"

"Mulle muidugi rämedalt meeldib ja tõmbab täiega käima, aga kaal näitas viimati 137 ja see sulle enesele üldse ei meeldinud!"

"Millele sa vihjad? Üllata mind! Pista pesu masina kojamehe vahele nagu Siret Kotka austaja tegi!"

"Ahh ole nüüd kullake ja Siret ise pani need sinna, et kõmu tekiks ja saaks eksmehe ees praalida."

"Ei pannud ise ja mina usun Siretit! Kui vaja teen ka vastava lehe Facebooki ja siis näed kui palju neid uskujaid on!"

"Sul pole ju autot!"

"See pole mingi vabandus ja ole loominguline!"

"Ja-ja-jaa, saad oma pesu, aga mõtle tagajärgedele. Su heaolu on mulle kõige tähtsam. Äkki keskkonnainspektorid, rohelised ja loomakaitsjad tulevad kallale kui Stromkal läbipaistvas pesus ringi patseerid ning kõikide rannasolijate pilke püüda üritad!"

"Mida need siia puutuvad?"

"Keskkonnamõjude tõttu on selline pesu sulle seadusega keelatud. Hülged näevad ja võivad infarkti saada - neil süda rasvas. Linnuemmeke lendab, jääb ammuli nokaga passima ja põrutab vastu puud. Pesas näljased pojad ootamas. Seepäraast ongi keelatud!"

"Hülgest ja linnukesest on muidugi kahju, aga ma riskin - tahan pesu!"

Pekki küll ja ühesõnaga oleks mul nüüd teie abi vaja. Mõelge välja tüli põhjus, et ta nädal aega mossitaks, aga siis ise tuleks ja lepitust otsiks. Ta ise peab süüdi jääma ja end süüdi tundma. Fakt!

Ei teda peta! Pole mõtet üritadagi. Igal juhul vabandan ette inimese ees, kelle auto kapotti 8.märtsi hommikul läbipaistev pesu, mis vägagi telki meenutab, ehib - ei aja ligi ega ahista. Püüan lihtsalt vanamoori meele järele olla ja ta päeva natuke päikest tuua.
Pidage vastu mehed!