08 märts 2021

"Naised! Mõnusat päevakest Teile!"

"Нaше дело не рожать,

сунул, вынул и бежать!",
ütleb üks meeste hüüdlause.

Elu on ebaõiglane. Bioloogia samuti, aga nii on juba asjad sätitud, et eluke siin maamunal ikka edasi kestaks. Ühed on mehed, teised naised, meeldib see meile või mitte.

Kaasaegsed, eelkõige lääne kultuuriruumis levivad liberaalsed arusaamad püüavad seda küll muuta, aga vaevalt neil evolutsiooni lõppkokkuvõttes ringi keerata õnnestub. 

Äkki ma tahtsin hoopis naisena sündida? Äkitselt tahan ka ise sünnitada, mitte oodata naiselt alandavat almust? Appi! Ebaõiglus! Inime tahab ju ikka neid asju, mida tal pole. Kellele ma nüüd kaebama lähen?

Enamus vast oma pead sellega üleüldse ei vaevagi, sest pole ju vähimatki mõtet saatust, Jumalat või oma vanemaid taga siunata, et sa just sellisena sündisid. Mõned seda siiski väga valjuhäälselt teevad ning maailma kõige-kõige jubedam asi on olla NAINE. Nad ohvrid juba sünnist alates.

Nad määravad juba sünnitusele, lapse söögitegemisele ja isegi kodusele seksile tänavalitsi kombel hinda, et oma agooniat kuidagigi leevendada. Varem või hiljem võtavad jobumad mehed selle üle ja hinnasildid lendavad kohtusaalis nii naela seina löömisele kui laste kooli sõidutamisele.

Loodetavasti ei võta laiad massid seda kommet omaks ja pereelu mingiski vormis siiski kestab edasi. Võib-olla ei kesta ka, aga globaalses plaanis ei oma see vähimatki tähtsust kui ühel hääl päeval Maarjamaal elavad 1,3 miljonit aborigeeni lihtsalt haihtuvad. See on nii tühine, et muu maailm ei pane seda isegi tähele mitte.

Täna on see päev, kus ülistatakse naisi taevani ja üks imalus ajab teist taga. Teie lahkel loan eristun. "Miks?", tahate kindlasti teada. Ema kasvatus. Ei muud. Olen seda varemgi maininud, et talle see päev ei meeldinud.

"Aasta läbi võite jama kokku keerata ja siis ühel päeval olete kukupaid! Tänan ei. Kohtle naist nagu iga päev oleks naistepäev, aga sellega ei maksa ka üle pingutada!", oli lühidalt ta moraaliloengu sisu kui vennaga veel üsna vinniliste nägudega maailma "kõige targemad" omast arust olime.

Loodetavasti meeldib tänane päev siiski enamusele naistest, sest kellele tähelepanu, õrnusvaldus või kingitus ei meeldiks? Soovin teile, et taoline tähelepanu ja hoolivus austaja või elukaaslase poolt saadaks teid ikka rohkematel päevadel kui ainult 8. märtsil.

Kindlasti on aga ka naisi, kes tänast päeva lausa jälestavad, sest see meenutab neile väga otseselt seda üli-väga-paha asja nagu naiseks olemine. Mida küll teile soovida? Elage kuidagi üle, kaevelge ja hädaldage, aga pidage vastu, sest kohe-kohe on 9.märts ning see õudus kuubis lõppeb.

Head Naistepäeva kallid daamid, kellele sobib veel naine olla! Ilma teieta oleks maailm ikka täitsa nõme koht ja jääge ikka sellisteks nagu olete - siis on vähemalt keda armastada ja kelle nimel rabeleda!

"Nais-naisi jääb aina vähemaks,
mees-naisi tuleb ropult juurde,
räägingi hingelt ää nüüd murekse suure.

Naised tahavad olla meeste moodi.
igal ajal, elualal ja igatmoodi,
aga ma ei taha ju tissidega meest enda voodi ...."