20 veebruar 2021

Nördinud Ruudi: "Miks Nõps sai esikaanele?"

Silmad tõmbusid kissi ja kulmud kortsu. Käed läksid rusikasse ja siis ta tormas nagu muistne sõdalane. Inimesed, nende seas lapsed, naised ja vanurid lendasid kahte lehte. Veri, pisarad, hirm ja õudus levis kulutulena üle ühe Põhja-Tallinna kaubanduskeskuse.

"Kätte sain!", hüüdis naabrimutt ajakirjaga lehvitades sama õnnelikult nagu Toots, kes ristsetel suure kolina ja mürinaga sahvri ülemisest riiulilt õite magusa peediputliga põrandale kukkus.

"Ei ole õigust maailmas!", kurjustab Ruudi kui on Heidi Toome poolt kirja pandud lookese lõpuks läbi lugenud. "Jutt on ju minust, aga miks Nõpsik esikaane endale sai?"

"Sellepärast Ruts, et ta on emaste koerte õiguste eest võitleja ja nagu ütles Turovski, siis emastega pole vähimatki mõtet jännata. Õpi minu vigadest, mitte ää torma enda omi tegema", püüan teda maha rahustada.

"Just-just suurte kõrvadega lontrus! Vat hellan praegu loomapolitseisse ja ütlen, et sa nuuskisid ja ahistasid mind! Ütlen, et hammustasid! Vat siis viiakse sind varjupaika, na-nanna-na-naa!", parastab diivanil lösutav Nõps takka.

Prokuratuuris oli eile kiire hommik ja otseliin KAPO-ga oli sõna otseses mõttes punane.


"Peame vist Kallase valitsuse ka maha võtma",
kurtis härra Prokurör härra Peadirektorile.

"Mida ta siis tegi?"

"On väga ära tõusnud. Need on vist veel allumatumad kui ekrekad! Mida talle süüks panna?"

"Ikka korruptsioon ja meenutame issi miljoneid äkitselt? Rahajõekaldad on juba oma olemuselt väga libedad! Ütleme, et uurime osalust, sest väidetavalt kulutanud isa lõviosa just temale - haridus, hilbud, mitte just väike taskuraha ja korralik elamine. Hiljem ütleme, et ei suutnud tõestada, aga siis on juba sotsid pukis. Kirjuta mulle paber välja - hakkame Kajat ka pealt kuulama."

"Milleks sulle mingi paber kui sa nagunii juba kuulad ju! Muide, ta magamistuppa pandud kaamera ja lutikas ei tööta korralikult! Lase poistel välja vahetada! Mida me Repsiga teeme?"


"Las ta veel mürab. Etsi inimestega saame hakkama, nad pole ohtlikud ja on alati valmis kokkulepeteks. Lisaks poleks ka tittedele lastekodus praegu kohta kui emme pokri pistame. Oleks veel laps või paar, aga ..... Las ta veel olla. Rõhk sõnal veel."

Hea lugeja tahab kindlasti teada, et mis siis meie riigi tegelikke juhte nii pöördesse ajas? Ei midagi erilist ja eelmisel pressikonverentsil vältis kogu uus valitsus ajakirjanike küsimusi ning hiljem ei võtnud Suurte Bosside kõnesid vastu. Miks siis ometigi? Põhjus on tegelikult üsna proosaline - nad kõik lugesid väga pühendunult vastilmunud ajakirja "Muki".

Loe sina ka. Endalgi veel tegelikult lugemata, kuigi naabrimutt tõi selle juba eila pärastlõunal kohale. Ilmselt on tore lugemine, sest Heidi pole selline ajakirjanik, kes ilmtingimata halvasti ütlema peab ning säherdune stressivaba loomalugu peaks laupäeva sobima kenakesti.
Mõnusat nädalavahetust! Pange ikka tihastele pekki, tehke kiisudele pai ja minge oma koertega metsa hullama.