25 veebruar 2020

"Kaks vahvat (vale) taksikest otsivad kodu!"

Loomapäästegrupp sai taas paari toreda koerakese võrra rikkamaks. Abi neile hakkas otsima laps:

"Minul on väga suur mure. Nimelt elab X-vallas naisterahvas, kes on ka Teile tuttav. Ta omab kahte kiisut ja kahte kutsut. Nüüd on aga asjad nii, et vald ei reageeri enam kaebustele.

Koerad on toas kinni ja proua ise ei saa oma loomadega enam hakkama. Lisaks on ta ka üksikema, kes ootab neljandat last. 


Kas oleks kuidagi võimalik nendele armsakestele uus kodu leida? Inimesed koguvad allkirju, et X-le kuidagi pahandusi kaela tuua.

Vald käis seal asja uurimas ja lubasid kuni 1000 eurot trahvi teha kui ta loomadest ei loobu. Ta ise vaeseke segaduses. Poeg käib koertega jalutamas, aga ta ka alles 11 aastane ja ei suuda neid kinni hoida. Seega on hull olukord. Naine väitis mulle, et ta ise ei julge Teiega ühendust võtta. Seega arvasin,et kirjutan Teile ise.

Mida Teie asjast arvate? Tänan teid südamest kui X aitate!

AA"


Vat sihuke kiri ja ma tõesti sattusin kunagi ammu sellesse perre. ka siis oli seal väike mure loomadega, mis sai lahendatud. Nüüd on aga mured suuremad, sest lisaks rasedusele vaevavad naist ka muud tervisehädad, mis liikumise raskeks teevad.

Tegin nimme anonüümse loo, et niigi hädas peret kirumise ja viha eest kaitsta. Mõjutas ka see, et teatajaks laps. Ei hakanud täpsemalt uurima, aga mulle vähemalt tundus nii, et lapse kiri. Rääkisime hommikul perenaisega telefonis ja koerad loovutati suurema kärata Loomapäästegrupile. Nüüd neist ka veidi lähemalt.




ROKI

3 aastane kastreerimata isane. Arstil pole kordagi käidud. Lastega väga sõbralik, teiste isaste koertega üsna kuri. Kui õues kassi, lindu või muud looma näeb, siis läheb pööraseks.

Rihmast tuleb ikka väga tugevalt kinni hoida. Rohkem tahab vabalt joosta, kui rihma otsas. Harjunud 3-4 korda väljas käima. Valib toitu! Krõbinaid võid ise süüa! Alkoholi lõhna ei salli. Kohe muutub agressiivseks. 



BOSSE

3 aastane taksilaadne isane, ka kastreerimata. Kiibitud, vaktsineeritud. Õudne kaisukoer. Ainult musitab ja tahab kaisus olla. Lastega super. Vahest siiski näitab hambaid kui talle midagi ei meeldi. Siiamaani pole lapsi hammustanud.

Ehtne jahikoer, kõik mutid ja hiired-rotid kaevab üles. Rihmas kuuletub väga hästi. Oskab istuda, käppa anda, lamada käskluse peale. Teab sõna kõrval ja ei tiri. Kui õues lindu näeb, siis võib valmis olla jooksmiseks. Ka talle alkolõhnadega mehed ei meeldi. Perenaise ligi ei saa keegi väljas tulla. Teiste koertega mängib väga ilusti. Järgmine vaktsiin peaks olema maikuus.


Vat sihukesed iseloomud nagu perenaine kirjeldas, aga muidu koerad nagu koerad ikka. Loovutustasu 60 eurot. Ai pagan, seda peaks vast tõstma, sest kõik ju kallimaks läinud? Gängi kulu ja kirjadega vaadatakse kutsad loomulikult loomaarsti poolt üle ning vakstiinid saavad tehtud. Muu vajalik ka. 

Loo jagajatele tänud ja kodupakkumisi ootame e-postiaadressile help@animalrescue.ee