05 veebruar 2020

"Gavercat Alfred otsib kodu!"

Kolmeteist "gavercati" pea kohalt on murepilved kadunud ja lõpuks naid said kätte selle, mida neile meedia poolt kassikuningannaks ristitud proua Katrin Gaver juba ammu lubas ehk arstiabi ja armastava kodu. 

Olen neist kõigist teile ka kirjutanud ning ette kandamata on vaid need kiisud, kelle kohta pole tagasidet saabunud. Kui infot tuleb, siis kriban neistki, aga rohkem ei viitsi pinda käia. Kaua võib oodata?

Saue eramu rõskest ja räpasest keldrist päästetud ülejäänud neliteist kiisut aga ootavad endiselt seda va omainimest. Aitan omalt poolt natuke kaasa, et ka nende ootus ja õigus armastavale perele ning peavarjule lõpuks otsa saaks.

Tänane koduotsija Alfred on gavercattide nimekirjas ilusal kahekümnendal kohal. Tema eest hoolitseb Kloogal elav Janika Välli, kes sealse piirkonna kassihaldjas. Alfredi tervise ajasid vonksu Haabersti loomakliiniku abivalmid loomaarstid. Muide, just seal kliinikus on ka veel kaks kiisut, kelle tervis kõikse nirum tundud olema. See oli nüüd väga pehmelt öeldud, sest tegelikult oli kõige pisem neist ikka täitsa suremas kuid loomaarst Olga Sjatkovskaja võitles ta elule tagasi.

Alfred nagu enamus teisi provva Gaveri kasse on ülimalt arg inimese suhtes ja vajab kohanemiseks aega. Janika kirjeldab teda kui kassi, kellele meeldib paitatud saada kuid süles kaua ei püsi. Olgu selle süles olemisega nagu on, aga voodis, perenaise kaisus magamist naudib ta üliväga. Janika kutsubki teda hellitavalt lausa "kaisumõmmiks"

Teiste kassidega saab ilusti läbi ja domineerima ei kipu. Ta on selline "kõigi sõps" kass. Alfred pole vist kunagi varasemalt peeglit näinud, sest oli kindel, et sealpool vaatab vastu hoopis teine kass. Oi kuidas ta üritas siis peegelpildile peaga müksates ja häälega kurritades märku anda, et oleme ikka sõbrad ja kui ei olegi, siis kohe saame.

Alfred on umbes 6-7 aastane ja kõik vajalikud protseduurid on loomaarsti poolt tehtud. Janika palus veel lisada, et veel hiljuti rappeid sööma pidanud kiisu pole toidu suhtes pirtsakas, aga ülekõige mekivad talle "Animonda Carny" konservid. 

Täpsem informatsioon: 55614470 või help@animalrescue.ee

MTÜ Kassiabi lubas lahkelt Alfredi enda kassituppa, aga loodan, et seda pole vaja - loomad pole telliskivid ja jõlgutamine ühest kohast teise ja sealt kolmandasse ei mõju hästi. Sestap loo jagajatele suured tänud ja leiame Alfredi päris oma pere kohe esimese raksuga üles.