07 veebruar 2020

"Gavercatid Saara ja Ronja igatsevad koju!"

Vesihallid omanäolised siiami kaksikud. Nii sarnased ja nii erinevad. Algselt nii arad, aga teineteisele julgust juurde andmas ning imepisikeste sammudega inimest taas usaldama hakkamas. Kassid nagu kassid ikka, aga kahe peale kokku saavad nad vaid kaks silma ette näidata.

"Ilmselt tuleb hakata kassidel silmi välja torkama ja käppasid amputeerima, sest sellised saavad laksust koju! Teised aga ootavad aastaid", tegin kord mustemast mustemat võllanalja kui meie käes olevat kassikarja ahastades loendasin. 

Tõsi ta on, et vigased loomad äratavad rohkem kaastunnet ja nad leiavad kiiremini kodu. Kurjade juttude vestjad kahtlustavad antud juhul aga lausa, et inimese käsi on mängus olnud:

"Ta ise torkis neil silmad välja, et rohkem annetusi saada! Muud võimalust pole!"

Kuigi olen nii mõndagi näinud, siis viimast on ikka väga raske uskuda. Loomulikult alati on kõik võimalik, aga kui ikka väga täpselt ei tea, siis pole mõtet ka tühja tondijuttu jahuda! Tänavakõutside elu on karm võitlus ja nende seas on tavaline, et miskit kuskilt puudu jääb - kellel silmad, kellel kõrvad. Viimased on neil kõigil ää näritud.

Saara ja Ronja puhul on tegu aga ilmselt kas haiguse või väärarenguga. Eks häirib mindki, et neid haigeid kasse seal keldris nii palju oli, aga esmasüüks panen ikka ravimata jätmist. 

"Polnud raha? No kurat küll! Küsi siis abi, kui olukord üle jõu käib! Tegelikult ta ju küsis ka ja inimesed ka annetasid." 

Ei saa aru, aga mida ma sellest Katrin Gaverist ikka kirun. Kõigest ei peagi aru saama ning peamine on see, et mingiks ajaks on provva tegevus halvatud ja ära võetud kiisud said arstiabi ning loodetavasti leiavad ka armastavad kodud. Peaaegu pooled ehk 13 on juba kodudes, 14 veel ootavad.

Ülle Jalukse koos tütardega on teinud super tööd Saara ja Ronja sotsialiseerimisel. Oleks te neid kasse algselt näinud - ainult voodi all peidus ja kuidas nad vaesekesed toitu kugistasid? See oli ikka tõeliselt hale vaatepilt. Nüüd on see õnneks möödas, aga pole hea kui nad ka Viimsisse kauaks jäävad - ära viies lähevad ju väga stressi ja kurvaks, sest ei saa ju vaesed hinged aru miks nad ära anti?

Taolises situatsioonis muutub ka nende käitumine - on kurjad ja ründavad, hädad tehakse kuhu juhtub jne. Pärast uus omanik pole äkki kannatlik ja hakkabki üks pagana jõlgutamine pihta. Paha-paha! Sestap tõmbame sae käima ja jagage seda lugu kut hullud! Olen ette juba väga tänulik.

Iseloomudest ka ja lasen siin juba Üllele enesel rääkida, sest tema tunneb ju neid kassikesi kõikse paremini:

Saara

Kui Saara oleks pöialpoiss, oleks tema nimi ilmselt Äpu või Aevastaja. Nüüdseks terve ja kohev kassike saabus hoiukoju nohuse ja kõhnana. Kuid pärast väikest süsti tagumikku ning märkamatult konserviga sissesöödud antibiootikume, on tattninast saanud kaunis hiirekuningas, kelle saba isegi rebane kadestaks. 

Ka arglikusest pole suurt midagi järel, ise küll veel sülle ronima ei kipu, kuid ega seegi õige peremehe/naisega tulemata jää. Kõik hellitused võetakse hea meelega vastu ning tänutäheks pannakse tööle nurrumootor.

Ronja

Juba esimesest pilgust oli selge, et üks paras röövlitüdruk või piraat ta ongi. Kuraasist sellel kassil puudust ei tule ning olgem ausad, temaga sõbraks saamine võttis veidi aega. Kuid vaev tasus ennast 100% ära, sest nüüd kui uksest sisse astudes peakski kuuldavale tulema ähvardav sisin, tunneb neiu järgmine hetk ka ise sellepärast piinlikkust ning jookseb kiirelt tervitama ja lähedust otsima. Seda tasub talle ka anda, sest vastu peegeldub vaid siiras armastus ja tänulikkus!

Tänan Ülle peret megasuure töö eest Ronja ja Saara eest hoolitsemisel ja tunnen kaasa ta abikaasale:

"See naine võtab kõik katkised loomad koju ja teeb terveks. Pea vastu mees ja püüa mitte hulluks minna! Sinu enese valik ja nüüd on juba hilja miskit muuta!"

Täpsem informatsioon: 56 478 725, help@animalrescue.ee

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mõned lood cavervat'idest, kes juba uutes kodudes:

"Gavergate vahekokkuvõte - 11 kassi uutes kodudes, 16 alles ootavad oma inimest."