11 november 2019

"Jõuluks koju - Nõps"

Kuigi nii Loomapäästegrupp kui teised vabatahtlike organisatsioonid teevad imesid aasta läbi, siis sedapuhku seon meie hoolealuste koduotsingud just nimme "Imelise Jõuluajaga".

"Kõht täis ja jõuluks koju!", on vast igati paslik hüüdlause just loomade puhul, kuigi see rahva sekka tulnud lause on algupäraselt hoopiski inimeste traagikast rääkivast sõjafilmist pärit. Inimlikku traagikat leiab pahatihti aga ka nn loomalugudest ja Nõps on selle ilmekaks näiteks.


Esimene Loomapäästegrupi "Jõululoom", kes koduotsimismaratoniga algust teeb on Raplamaalt, Märjamaa vallast pärit Nõps. Täna näeb ta räämas ja kole välja, aga temast saab tõeline kaunitar! Seda ma julgen meie gängi nimel lubada küll ja te kõik saate sellele totaalsele muutusele kaasa elada.

Istub vaene hing praegu ihuüksinda pimedas majas ja ootab. Elus vaid kaastundliku naabri armust, kes päevas korra toitmas käib ja hädasid tegema laseb. Nõps ise ei tea veel tegelikult üldse, et ta kodutu on.

Eakas perenaine ja peremees viidi hooldekodusse ja haiglasse, millest vähemalt viimane loodab varsti välja saada. Omakseid neil pole, Facebooki kontosid ka mitte ning sestap ei hakka üldse hämama - ei saa nad sealt enam kunagi välja ja nende elust pajatava etenduse viimane vaatus on käes .......

Veidi Nõpsi iseloomust ka ja külarahvas kirjeldab koeraprouat sõbraliku, elavaloomulise ja rõõmsana. Eks kõik üksikasjad selguvad juba uuele omanikule, sest ega ma mingi fakiir ole, et võõra looma sisse kaugelt näen.

Loomapäästegrupp peseb Nõpsi puhtaks, teeb soengu pähe ja lõikab-lakib küüned ää. Loomulikult katame loomaarsti kulud ja teeme vajalikud protseduurid enne kui ta üle anname.

Nõps ei elanud enne väga halvasti, aga ega ka mitte hästi, sest kuulu järgi olnud memmel-taadil täitsa kainete päevadega üsna kitsas käes. Nüüd see kõik muutub ja koera edasine eluke hakkab mööduma hoopis teistsuguses õhkkonnas ja kvaliteedis!

Seega kuulutan talvise Imedemaratoni avatuks ja te kõik saate annetamise või loo jagamisega osalised olla. Mina tänan!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318


Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:

900 1313 (5.-)
900 1414 (10.-)


Kodu-, aga ka hoiukodu pakkumisi, sest viimaseid napib alati, ootame eelkõige infomelile help@animalrescue.ee

Laisem rahvas võib muidugist helistada ka meie tutt-uuele lühinumbrile 1414