13 märts 2019

"Mis toimub? Juba teine elusast mädanev kiisuke mõne päeva jooksul!"

Meie vabatahtlik Killu leidis Harjumaal Luigel kassi ja registrist saime kiibi järgi teada ka ta omanikku. Kirjade järgi elas samas majapidamises ka teine musta-valge kirju kass ja vat tegelikult läheb alles nüüd lugu käima, sest toosama musta-valge kass oli paistes ja katki ning vajas kiiret abi.

Abi abiks, aga kuidas sa aitad kui kass ise ei taha enda abistamisest midagi kuulda ning puges kraavis truubi sisse peitu? Ilma spetsiaalvarustuse ja kummiülikondadeta poleks teda sealt kätte saanud, aga lõpuks tuli ta ise välja.



"Jeerum! See oli ikka jube milline ta välja nägi ja mädahais oli kaugele tunda. Vaene loom!"

Katki oli ta korralikult ja taolisi vigastusi sai ainult koer tekitada. Nujah, rebane kah, aga viimane pole väga tõenäoline. Lonkas kahte käppa ja liikus vaevaliselt. Põgenejat temast enam ei olnud. Küll aga sisises nagu maailma öelaim madu-uss

Kliinikus sai ta rahustava süsti ja algas haavade puhastamine. Kui Koplist leitud „mädakassiga“ erilisi probleeme polnud, siis Luige kiisu tervislik seisund võttis olemise õõnsaks ka loomaarstidel enestel – mäda tuli mõlemast esikäpast, peast ja ka paremast kõrvast lausa tugevate ojadena. Kõige ohtlikum oli aga alajahtumine ning esimese asjana hakkasimegi kehatemperatuuri üles ajama.

See jutt oleks olemata kui inimesed saaksid aru, et nad peavad oma isased kassid ära kastreerima, kui nad neil õues käivad. Sellel kassihärra haavad olid saadud viimasest pulmast paar nädalat tagasi. Nii oletasime haavade seisu järel. Ja hea, et on külm ja kõigest mäda. Suvel oleks seal olnud veel ka vaglad ....väk-väk.

Tänane hommik tõi kirja Loomade Kiirabi Kliinikust:


„Tere, Heiki!

meile toodi praegu kiirabisse Priisle 16 leitud kassike, kes vist oli auto alla jäänud. Selle hoone juures on olemas kaamerad leidjate sõnul, on võimalik otsida äkki ka süüdlane üles. Tal on peamised vigastused peapiirkonnas, vasaku silma prolaps ja parem silm turses, peapõrutus.

Kas on võimalik loomapäästegrupi tiiva alla saada ta? Leidjad võivad ka helistada sulle. Saadan pildid kassikesest.“


„Appi! Meil on juba praegu ca 5000 kliinikuarveid võlgu. Ei julge juurde võtta, sest varsti loete "Eesti Ekspressist" juba minu kohta kuidas ma petan ja kogu maailmale võlgu olen! Püüdke leida mõni teine organisatsioon ja kui ei leia, siis muidugi maksame, aga arvestage, et koheselt pole suutelised seda tegema.“

Vat selline on hetkeseis ja küll me neid hädalisi abistaksime kui seda va rahakest veidike rohkem oleks. Kõikidele toetajatele, annetajatele ja ka loo jagajatele megasuur tänu. Praegu on tiba rasked ajad käes, sest neid haigeid ja vigastatuid loomi on selle kuu jooksul kuidagi väga-väga palju meie juurde jõudnud. Suur aitäh!

Sa hoolid loomadest ja lindudest ning tahad neid aidata, aga oskusi, aega ja võimalusi napib?

Ära muretse! Me teeme seda Sinu eest, aga vajame toetust, sest ilma selleta ei suuda me päästa mitte ühtki lindu ega looma!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318 


Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades - 900 23 23 (10.-)


Loomade otsene päästmine ja ravi tagamine on vabatahtlik tegevus ja keegi meist selle eest palka ei saa. Ka aitavad annetused meie spetsiaalselt loomade veoks ümberehitatud kaubikutel kiiresti hädasoleva loomani jõuda. Aitäh hoolimast!


NB! Lisan vaid mõned mitte väga hullud fotod, sest ülejäänud on tõesti tavainimeste jaoks äkki liiga jubedad. Ka seda kassi me omanikule tagasi ei anna!

Eelviimane foto on sellest hommikusest hädavajast kiisust - ärge vaadake seda videot ja fotosid. Jube-jube, aga see kõik on köki-möki selle kõrval, mida see vaene hing tundma peab. Viimastel andmetel võttis tema eest hoolitsemise enda kanda üks teine organisatsioon ja suur aitäh neile selle eest! Meile tõesti enam väga ei mahu ja käib rängalt üle jõu.

Ja veel, Neeme tänavalt päästetud haige kiisu paraneb sellise mühinaga, et kõrvaga kuulda. Temast aga juba mõne aja pärast.