21 märts 2019

"Mida Siim ei õpeta, seda Kaja ei tea!"

Kui isa Siim oleks tütar Kajale rääkinud, et kiisule tuleb süüa anda ja pai teha ka muul ajal kui valimisreklaamis, siis oleks Reformierakond ehk taibanud valimisprogrammis kasvõi mõne tühise punktiga meenutada, et planeedil, seahulgas ka Maarjamaal elavad paar elukat peale inimlooma veel ning neid tuleb samuti kaitsta.

See ei puuduta vaid ühte peret ja ka issi Mart unustas pisi-Martinile neid asju selgitada. Tegelikult puudutab see pea kõiki peresid, kelle võsukesed Toompeal istuvad - nad pole kuulnud, et loomad on elus ja, et ka neil on valus ehk samad hädad nagu inimeselgi.

"Üks pu*s puha, kes seal Toompeal istub ja endale kui õnnistegijale vastu rinda taob! Valid valged, saad punased. Valid punased, saad sinised, aga üks joon on neil kõigil ühine - loomad-linnud-loodus neid suurt ei koti!", on minu seisukoht ja tõenäoliselt ma rohkem kunagi valima ei lähegi. "Pole lihtsalt mõtet!"


 

Minu eakaaslastega pole suurt miskit teha ja neid juba ümber ei muuda. Et parem homne ka teistele liikidele koidaks, käime me koolides lastele rääkimas kuidas loomi kohelda ja hoida. Lääne-Virus väisas sedapuhku Kiltsi põhikooli õpilasi lühikese ajaga Loomapäästegängi raudvaraks kujunenud Erko Elmik.

Teda assisteeris hoolimatuse ja väärkohtlemise musternäide Champs Kolmjalg. Lastel pole eelarvamusi ja nad ei võõrastanud ka kolmel jalal tatsavat koera. Otse vastupidi ja olen üsna veendunud, et lühikese tunnikese kestnud kohtumine koolijütsidega toob tulevikus juba sellist kasu, et enamus neist oma loomadega nii ei käitu!

Parem tulevik ka loomadele? See aeg tuleb sõbrad, aga enne peavad praegused poliitikud vanaks saama ja maha kärvama.

Ja siis kohe see õnnisaeg tulebki, aga enne peab muidugi praegustele lastele, homsetele riigijuhtidele juba maast-madalast selgitama, et inimesel pole ainukesena õigus siin planeedil elada ja hingata!

"Mida Siim ei õpeta, seda Kaja ei tea!", see uusvanasõna on antud loo juures päris paslik ning pisi-Kaja ja tillukese Martini peale ei tohi pahased olla - nemad pole tegelikult süüdi!