16 märts 2019

"Kellele lüüakse hingekella? Eesti ajakirjandusele ikka!"

Ajakirjanik on sõltumatu. Punkt. Ajakirjanik ei suru oma arvamust peale. Punkt. Ajakirjanik vahendab vaid uudist ja töö käigus ei oma seisukohta. Punkt. Tähtis on sündmus või tegevus. Punkt. Tähtis on intervjueeritav ja oluline on tema mõte võimalikult täpselt edasi anda.Punkt.

Terve rida "punkte", mida ajakirjanikele koolipingis pähe taotakse. Vaadates tänast meediamaastikku, siis koolirahad on puhta hukka läinud, sest ajalehed meenutavad rohkem kommunistide lendlehti kui tõsiseltvõetavaid zeitungeid.

"Iga ajakirjanik röögib oma loosungeid ja väänab sündmust enda äranägemise järgi. Taolist hüsteeriat ja tampimist võis kohata viimati vast nõuka-ajal. Vene kanalite pealt näete tegelikult praegu ka kuidas nad ameeriklasi sarjavad! See on ikka tase, aga ega meie jää paraku ka enam alla!"



Ajad on muutunud ja enam pole "uudis" oluline vaid tähtis on "reporter"

"Vaadake MIND, siit ma tulen kallis sponsorjopes, mikrofon käes! Taamal on madalapalgaline päästja, kes tõi mõtetu vanaeide põlevast majast välja, aga oluline on see, et MINA teen sellest UUDISLOO!

Ilma MINUTA poleks seda tühist kangelast olemaski ning kogu sündmus ei toimunudki! Vaadake ja laikige mind!"


Isehakanud telekohtunikud ja - inkassaatorid on meil juba olemas? Sümpaatiale vastavale erakonnale kiidulaulu jorisevad poliitajakirjanikud ka. Kes järgmistena hakkavad omavolitsema? Politsei? Õpetajad? Armee? Tõenäoliselt võtavad järgmistena poliithüsteeriast osa ja sülitavad Hippokratese vandele arstid.

"Enne operatsiooni palun edastada andmed ka oma poliitiliste eelistuste kohta:"

"Mulle meeldib X-erakond"

"Kao per**e mu operatsioonisaalist. Sind ma küll ei lõika va punane või valge või must või sinine!"


Meenutagem korraks, mida Seaduste Seadus ütleb:

§ 12. Kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu.

Mida te laamendata ja kisate? Selle asja nimi ongi demokraatia või on "tolerandid" juba selle ka ää kriminaliseerinud? Äkki on ää keelatud ka mõne inimrühma õigus poliitilistele veendumustele? Kas Eesti Põhiseadus üldse kehtib enam?

Tundub, et mitte ....