12 veebruar 2019

"Ülisõbralik Silver Ükssilm paraneb ja tervitab kõiki häid inimesi ja toetajaid!"

"Arstid on rumalad", teavad targad inimesed rääkida ja selle tõestuseks on Kakumäelt leitud väga raskes seisus kiisu lugu, kellel silma opereerimise asemel hoopis munad maha võeti. Päris nii see lugu tegelikult polnud.

„Liigne agarus on ogarus!“, teavad veel targemad inimesed ja selle tõestuseks on Kakumäelt leitud kiisuke, kellelt puhkuselt naasnud ülienergiline arst võttis nii munad, silmad kui kõik teised ümmargused kehaosad maha ning pea eemaldamisest päästis vaid assistentide otsustav sekkumine. Päris nii see lugu tegelikult ka ei olnud. 


Nali naljaks, aga Kakumäelt leitud punase iluduse esmased operatsioonid on edukalt möödas ning loomake paraneb jõudsalt. 

Silma päästa ei õnnestunud, aga lõualuu on kenasti paigas ja kokku lapitud. Süüa ta vaeseke veel ise ei saa, aga kui talle abiks olla, siis toit maitseb hästi ja käib kenasti läbi ka. See on väga tähtis ja annab lootust, et kõik lõpeb hästi. 

Inimesed on sellele kiisule väga kõvasti kaasa elanud ja tänagi tuli neli kõnet, milles ta tervise kohta uuriti. Hästi tore ja aitäh teile! Seda hobi viljeledes tuleb pahatihti peale selline tunne, et ega sel loomade päästmisel suurt mõtet ole, aga taoline tagasiside annab indu eneselegi. 


On välja ilmunud ka lausa kolm inimest, kes väidavad, et kass on VIST just nende oma. 

"Miks ta teil nii kärpe täis on?"

"Ei-ei-ei, siis see pole küll minu kass. Minu omal kirpe pole!"

"Kas fotosid on? Saatke mulle, sest kuidas ma selle õige omaniku muidu tuvastan."

"Ikka on, ma saadan."

Eks ma räägin nendega veel edasi, aga mulle üldse ei meeldi see, et vaene loom oli väga kirpe täis ja mõned asjad veel. Kui ma nüüd õieti aru sain, siis ühes peres pidavat seda kassi „SOBAKA'ks“ ehk koeraks kutsutama. Teises olevat ta nimi jällegi "RÕZIK". Mnjah ........

Mina kutsun teda siiski täna veel Silveriks, kuigi haigemaja papritesse sai märgitud esimese hooga Ruudi. Silver, mis Silver Ükssilm ning minge metsa kui äge kiisu ta on! Isegi üritab nurruda vaatamata oma kehvale seisule ja inimest ta armastab. Kohe väga armastab. 

"Millal sa ta ära viid?“, küsis loomaarst Nadežda Kubetskis.

„Võib teda siis juba kodusele ravile lasta?“

„Oleneb kelle juurde. Hoiukodu peab oskama silma tilku panna, toitma, valuvaigisteid andma ja palju asju veel. Ta on ikkagi üsna raske juhus!"“


„Selge see, aga pastoi porovoz! Ärme riski ja las olla veel siin. Läheb ilmselt ühe inimesearsti juurde hoiukasse, aga las olla paar päeva veel siin. Tagasilöögid võivad tulla ja siin on abi lähemal!“

„Mõistlik otsus.“ 

Muide, loomaarstid arvavad haavade järgi, et kiisu piinles ikka kauem enne kui taipas maantee äärde abi otsima minna. Ei tea, ei tea, aga õnneks märkas abivajavat kiisut kohalik mees Jaak Tibar, kes Kakumäe gruppi ka vastava postituse tegi. Edasist te juba teate.

Aitäh toetajatele, aitäh Loomade Kiirabi Kliiniku arstidele ja aitäh Silverile, et ikka ellu kavatses jääda. 

Täna hommikul oli selline masendus peal, et ei taha enam ühtegi looma näha! No ainult laibahunnik, millele andis tänane päev veel lisa juurde ..... 

Pärastlõunal Silveri juurest naastes oli aga tuju hoopis teine tera! Isegi päike tundus juba soojendavat. Tasub ikka nende loomadega mässata küll, öelgu kirujad, mida iganes! 

Mäletatavasti jäi ju imekombel ellu ka Paide avariiohver, kes on juba kodus tagasi. Arve 862.54 ootas tasumist juba üleeile, aga ütleme nii, et pole praegast just kõikse paremad ajad. Silver-poiss kergitab võlasummat veelgi, aga küllap kamba peale ikka hakkama saame. Oleme seni saanud ja saame ka tulevikus. Mina tänan!


Sa hoolid loomadest ja lindudest ning tahad neid aidata, aga oskusi, aega ja võimalusi napib? Me teeme seda Sinu eest, aga vajame toetust, sest ilma selleta ei suudaks me päästa mitte ühtki lindu ega looma! Suur-suur aitäh!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318 


Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:
900 23 23 (10.-)