01 veebruar 2019

"Kaua tehtud kaunikesed - Loomapäästegäng rivistas kiirabi kaubikud üles!"

Aega läks, aga asja sai ning nüüd on küll armaada lahinguvalmis. No peaaegu valmis, sest töötuled tahavad veel paigutamist. Eks ikka selleks, et loomapäästjal oleks roolis olles ka kraavist ülevaade ja ta seal lamavat hädalist looma näeks.

Paar tehnikavidinat lisame veel juurde, aga masinad on sigahoolsalt üle käidud ning loodetavasti peavad ka tambile vastu. Kahjuks väljastpoolt rahvast me veel "tööle" ei võta, sest ka gängi sees läks nii suureks rabelemiseks, et kaubikuid jäi puudugi. Pole hullu, liisime juurde!


Üks on juba Pärnus ringi vuramas ja seetõttu puudub ka piltidelt. Teine läheb kohe Tartusse, Kolmas vurab pealinnas ning alates märtsikuust hakkab loomaarst Kelli Lomper ühega Harjumaal ja Tallinnas koduvisiite tegema. Kuna Kelli töö on ka Ida-Virus, siis saavad avitust sealsedki haiged loomad.

"Lööme hinna alla, et ravi jõuaks ka nende lemmikloomadeni, kes kliinikusse ei jõua! Loodetavasti keegi ei pahanda, sest loomade heaolu tagamine on prioriteet ning kõik muu on köki-möki selle kõrval!"

Loomulikult reageerib Kelli võimalusel ka õnnetustele ja nii saab valudes loom otse sündmuskohal juba piinast lahti ning palju mugavamas konditsioonis haigemajja toimetatud.

Üks buss on veel ripakil, aga selle saatuse otsustan nädalavahetusel ära. Ilmselt jääb seegi esialgu Tallinna, sest kõige rohkem õnnetusi on ikka seal, kus kõikse rohkem inimesi elab. Võib-olla läheb aga ikkagi Tartusse? Või hoopis Viljandisse, sest ka seal on üks aktiivne pere ootamas! Ei tea, ei tea?

Kogu sovhoosi hakkab töös hoidma reklaamimüük ja kaubikute hiigelpind pakub selleks ka imehead võimalust. Nii, et kui soovid reklaami saada ja aidata ka reaalselt loomi, siis tasub seda ikka meie käest osta. Selle mõtte jagajatele juba ette suured tänud.

Taksodesse loomi ei taheta võtta. Meie tahame ja võtame ning meid hakkavad vahendama ka mõned taksofirmad lisaks loomakliinikutele. Loomade transpordi osakaal on siiski minimaalne, sest autod on tänapäeval pea igas peres olemas ja siin me suurt vajadust teenuse järele ei näe. Häda puhul oleme aga igatahes olemas ja sellest annavad teada varsti ka kliinikutesse paigaldatavad reklaamplakatid.

Hobuste transport on eraldi teema ja ei puutu otseselt nende massinate juurde. Veokonksud on küll taga ja seda saaks teha, aga juhtidel pole vastavaid lube ning spetsiaalselt me neid tegema ei hakka. 

Sestap jäävad hobustega seotud teemad ja ka transport meie üliägedale ja pädevale "Hobuabiüksusele", mille liikmed suudavad lõdva randmega välja panna nii treilerid kui muu vajaliku kasvõi kümne suksu üheaegseks vedamiseks. 

Loomulikult on neil olemas tallikohad ja kui keegi peaks kuulma mõnest piinlevast hobusest, siis andke teada ja abita ta kindlasti ei jää. Seda ma võin lausa lubada!

53 230 230 või help@animalrescue.ee

Sellega võib ühe ajajärgukese Loomapäästegängi ajaloos lõppenuks kuulutada ja järgmisest nädalast keskendun juba uute masinate soetamisega seotud probleemidele.

Igatahes oleme väga uhked, sest isegi loomakaitse vallas meist sajandeid eespool olevatel sommidel ja svenssonitel pole sellist asja ette näidata, lätlastest-leedukatest rääkimata.

Sel unistusel aitasid täituda Info-Auto, Carservice, Avamax, Tulbi pesula, Perioodika repro, Sõle loomakliinik, Reklaamistuudio, Loomade Kiirabi Kliinik.

Meie personaalne tänu: Katrin Mürk ja Helen Priks, Valdeko Paavel ja Ain Starast, Kalev Toome ja Kuno Mänd, Kaarel ja Vahur Romet, 
Saale Sams ja Külliki Virolainen, Ketlin Sõstra ja Merili Kesner, Teet Vaus ja Roger Saarsalu, Andres Veerme ja Reelika Kliimre, Maive Mikk ja kõik teised head inimesed, kes kaubikutesse vajalikku varustust annetasid.

Mida rohkem masinaid, seda rohkem jõuame vigastatud loomi aidata, aga see toob päevakorrale uue megaprobleemi ja nimelt raviarvete eest tasumise.

Küll me kuidagi ikka hakkame saame. Nii kaua kui empaatiavõimelised inimesed pole otsa lõppenud, saame ikka hakkama! Seni oleme ju saanud ja ükski loom-lind pole ju raha puuduse tõttu hätta jäänud.

"Suur-suur aitäh toetajatele selle headuse eest!"

"Sa hoolid loomadest ja lindudest ning tahad neid aidata, aga oskusi, aega ja võimalusi napib?"

"Ära muretse! Me teeme seda Sinu eest, aga vajame toetust, sest ilma selleta ei suuda me päästa mitte ühtki lindu ega looma!"


Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318
(LHV)

Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile helistades:

900 23 23 (10.-)