26 veebruar 2019

"Hurraa! Bernie hakkas ise sööma!"

Elus peab kõik tasakaalus olema ja sestap panen eelmisele õõvastust tekitavale kiisuloole kohe ka hea kõrvale. Eks ikka selleks, et te hirmuunenägusid ei näeks ja selleks, et näidata, et loomade aitamine ning ravimine pole tühi töö ja raha kulutamine.

Eile, aga ka täna hommikul kribasin meie eelmisest raskemast patsiendist Berniest. Ta vajas vereülekannet ja seda Mustamäe kõuts Mihkel talle ka loovutas. Mul on suur hea meel teatada, et Mihkli veri tõmbas Bernie käima ning ta asus juba täitsa ise sööma! See on suur asi! Väga suur asi!



Veidike Bernie nimest ka. Alul oli ta Pärni. Ma eksklikult arvasin, et naised kirjutasid valesti. Õige on ikka PÄRNI ja see tuletati Pärnamäe Ärnist, sest just sealt ta leiti. Ma järjekindla inimesena jään siiski enda juurde ega lähe kaasa naiste loogikaga, et Tartu Ärni saab automaatselt Tärniks ning Lelle oma Lärniks.


Doonorkass Mihkel andis eilse vintsutamise andeks ning oli täna juba päris heas tavapärases tujus. Lühidalt meie viimaste kiisude raviplaanist ka.

1. Ühe silma kaotanud Kakumäe kiisu ehk Silver Üksiksilm ei näe teise silmaga ka hästi ka ning läheb laupäeval eriarsti juurde. Ta elab Mustamäel Kiirabi Kliiniku assistendi juures ja sellest saab väga suure tõenäosusega ta päriskodu. Väidetav omanik pole enam ühendust võtnud.

2. Berniele või Pärnile tehakse homme uus vereproov ja kui see on korras, siis saab ta Kakumäele toredate inimeste juurde hoiukodusse. Reedel on kontrollvereproov ja kui see on korras, siis hakkame järgmisel nädalal ta jalgu putitama. Ühte jalga päästa ei õnnestu, teiselt läheb maha luuots. Operatsiooni- ja ravikava paneb paika dr. Valdeko Paavel. Kui kõik õnnestub, tuleb temal siiski keskmisest pikem taastusravi.

3.Meie kõige raskem patsient ehk hulgivigastustega eelmises loos mainitud kiisule tehakse homme põhjalik kompuuteruuring. Seejärel otsustame kas inimene ja tänapäeva veterinaaria on üldse võimelised taolises seisus kassi aitama ning kui palju see maksma võib minna. Ma ise olen millegipärast optimistlik. Loodetavasti sisetunne ei peta.

Eheh, just praegu kui pilte üles laadisin, märkasin, et viimased kiisud on kõik punased. Selge märk, et tuleb vist sotse ja kommuniste valida! Nali!