26 juuni 2019

"Hurraa! Chacha ja Tuki said kodusele ravile!"

Tipa-tapa, tipa-tapa lahkub Chacha ettevaatlikult Loomade Kiirabi Kliinikust ja läheb kodusele taastusravile. 

Lihtne see pole, sest eemaldatud luupead tähendavad senise elukese unustamist ja sisuliselt uuesti käima õppimist. 

Küllap kõik laabub, sest igatahes Chacha on väge täis ja tänulik, et eluvaim sisse jäeti. Loomulikult vajab ta esialgu inimese abi.

Üks jalg ei tööta veel korralikult, aga küll massaaž, basseinis ujutamine ja muud harjutused ka selle vea taas korda teevad. Vähemalt loodan, et amputeerima ei pea. Auto alla jäänud noor koerake oli peremeest nähes ülirõõmus. Ka härral võttis oma sõbra abitus seisus nägemine silma veele.



Täna pääseb ka üks teine meie kunde Tartu Maaülikooli Kliinikust välja. Lugu on seda hämmastavam, et üksildases maakohas, sisuliselt eralduses elava pere kutsikast sõitsid metsavaheteel üle maasikale läinud turistid - lahtine luumurd, koera kiljumine ja ojadena purskavat verd, sest arter sai ka pihta.

Tuki juhtum tõestas, et ka eraldatud metsateel, kus vaid jahimehed ja pererahvas sõidab, võib samuti võhivõõra auto alla jääda. Vat see on ikka ebaõnn küll, aga omal aal olla saanud ka Saaremaal kokku selle mereriigi ainuke kitsarööpaline rong ja ainuke auto.

"Ta on vist kõige heasüdamlikum koer üldse!", ütlesid Tartu Maaülikooli Loomakliiniku arstid, kes pea täies koosseisus Tukit õues ära saatsid.

Hunnik ravimeid anti kaasa. Paari nädala pärast on tervisekontroll ja loodetavasti saab Tuki tavapärane koeraelu seal Lõuna-Eesti metsade keskel pärast seda juba tavapärasel viisil jätkuda.
 Loomapäästegrupp soovib mõlemale raskele patisendile head paranemist!

Ma ei maini ühtki nime. Miks? Aga sellepärast, et Jeesus Kristusega otseses veresuguluses olevad ilmeksimatud "loomasõbrad", kelle lapsed kunagi ei kuku ja kelle loomad eales haigeks ei jää, tapavad antud koerte omanikud lihtsalt oma suure "hoolivuse, kõiketeadmise ja loomaarmastusega" verbaalselt ära.

Märk end loomasõpradeks nimetavate inimeste kahepalgelisusest on kõikjal "loomakommentaariumides" valitsev enneolematu pahatahtlikkus, kurjus ja lausa julmus, millesarnast ei kohta üheski teises grupis ning isegi si**aloopivad poliitikud ei küündi selle tasemeni.

Mis kasu on gruppidest kui sealt tegelikult abi ei saa ja inimesed kardavad muret kurta, sest koheselt pekstakse nad lauslollidena, kellelt tuleb otsemaid loomad ära võtta, mutta Loomapäästegrupp'ilt võite ikka abi paluda, sest meie, samasugused patused ja lihtsurelikud, süüd ei mõista kui te just sihilikult loomale liiga ei teinud.

Õnnetusi ikka juhtub ja jääbki juhtuma meeldib see meile või mitte. Kaunishinged võiksid sellest aru saada ja keskenduda loomade aitamisele, mitte veebis targutamisele. Ilmselgelt on seda praegusel sotsiaalmeedia kuldajal palju tahetud, aga loota ikka võib, et see karistamatu mölalõugade hiilgeajastu kunagi otsa saab.

Nüüd aga katkem lauad! Hurraa loomaarstid! Hurraa Chacha ja Tuki! Pikka iga teile ja ärge rohkem auto ette jookske!

Hurraa kõik Loomapäästegrupi toetajad ja annetajad, kes need päästmised võimalikuks teevad! Tänavu oleme juba sigapalju loomaelusid päästnud! Eks ole ju imeline?

Sa hoolid loomadest ja lindudest ning tahad neid aidata, aga oskusi, aega ja võimalusi napib? Ära muretse! Me teeme seda Sinu eest, aga vajame toetust, sest ilma selleta ei suuda me päästa mitte ühtki lindu ega looma!

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Loomade-lindude ravi saab toetada ka meie annetustelefonile 900 23 23 (10.-) helistades. Mina tänan!