06 juuni 2019

"Hea uudis! Vaevatud koer sai abi!"

Ega loomapäästjad ainult Eestis ole ja täna näiteks jagasid üht juhtumit meiga ka Bulgaaria loomapäästjad. Lugu lühidalt järgmine - naine lits-lits, kodu pole ja jõlgub mehe juurest mehe juurde koos oma peniga, et öömaja saada. Nädal siin, teine seal. Mõnele mehele koer meeldib, teisele mitte.

Naine räme joodik ka ja enamuse oma viimase aja elust vine all. Koer õnnetu-õnnetu ja saab peksa-peksa. Mõistagi jookseb minema. Naabrid hullumas, aga keegi ei aita. Nüüd sai koer jälle tappa, seljal armid ja saba otsast ää löödud. 

"Vist labidaga? Eit ise väidab, et jäi ukse vahele. Pole usutav!", räägib joodikust bulgaarlanna eakas naabrinaine.

Koer tegi õnneks taas vehkat ja Bulgaaria loomapäästjad said vaese hinge kätte. Nüüd jälle uus mure ja nad kohe mulle helistama:

"Heiki, tule appi, meil loomaarste pole või on sotsialismiaegsed ohmakad. Mida teha? Koer on vaevas! Sabaalune teeb haiget, mädaneb ja soojaga tekivad vaglad!"

"Saatke aga Eestisse, meil head arstid. Õhtul saadame lennukiga tagasi" 

Mõeldud-tehtud ja saatsingi koera pärastlõunase lennuga Sofia linna poole tagasi. Meie arstid tegid saba korda, puhastasid-õmblesid. Kahjuks kliinikut ei mäleta. Arstide nimesid ka mitte, aga toredad olid.

Äkki on vaja see verine kõnt üldse maha võtta, aga seda otsustavad juba bulgaarlased. Küllap siis panevad vaese koera taas lennukile. Õhtul kõllasid nad taas:

"Saime koera kätte, aitäh! Meile teie arstide töö nii meeldis, et äkki otsid talle kodu hoopis Eestis? Siis saab ka tulevikus head ravi. Koer on kahe aastane ja hästi sõbralik. Vististi puhastverd sakslane?"

"Eks ma kuulan maad ja kui leian, siis annan teada. Ärge muidugi väga arvestage ja püüdke ise hakkama saada, sest meilgi neid üleliigseid loomi lademetes!


Saatke uuesti oma kontaktid. Mul kadusid ära"

Loodetavasti hellavad. Ega neid bulgaarlasi muidugist tea kah ...