21 juuni 2019

"Guud ja bääd - Roki ja Chacha"

Guud - Roki

Aknast välja hüpanud Roki naudib puurirežiimi täiel rinnal ja taastub mühinal. Liikumine on piiratud, aga käin teda ikka iga päev lohutamas.

Eile hilisõhtul ajasin hilbud selga, sest Pirita poo välgatas-kärgatas, taevas oli sünge ning pelgasin, et äkitselt on kuts väga hirmul ja toon ta taas enda naabri juurde. Aga võta näpust! Hiilisin vaikselt värava juurde, aga Roki magas sellise norinaga, et seda oli isegi aia taha kuulda.

Rääkisin hommikul Rokit opereerinud Kristo Klaasseniga ja arsti otsus oli karm:

"Jääb veel kümneks päevaks puuri! Paranemine on väga-väga edukas ja praguses hoiukas on ta ka pädeva ortopeedi valve all. Me ei hakka riskima ning pere võib teda soovi korral vaatama tulla! Koju veel ei saa! Punkt!"

Bääd - Chacha

Elu on julm ja teinekord võib juhtuda nii, et sõidad ise oma koerast koduteel väikese kiirusega üle. Harjumaal nii just läks ning vigastus oli selline, et pererahvas otsustas nelja ja poole kuuse kutsika magama panna.

Tormasin kliinikusse ja palusin omanikel meelt muuta, mida nad ka tegid. Noor elu sai päästetud ja uue võimaluse. Tõsi, kogu taastusravi jääb laias laastus Loomapäästegrupi õlule.

Mõlema tagakäpa luupead tuleb maha võtta, mis ei ole iseenesest väga keeruline ega kallis. Suurim jama on selles, et kaks käppa korraga tuleb ää lõigata. Eks homme hommikul peame arstidega veelkord plaani ja otsustame mis ja kuidas kõik toimuma hakkab. Räme jama igal juhul, aga me vähemalt proovime nagu ikka ja alati teinud oleme.

Ma ei hakka annetusi üldse lunima, sest suisel aal on see üsna mõttetu tegevus, mida tõestas ilmekalt ka Roki õnnetus - inimesi ei koti, mis on ka puhkuste tippajal arusaadav.

Head Pööripäeva ja -ööd, aga vähemalt pöialt võiksite meile ikka hoida! Mina tänan!