10 juuni 2019

"Koli või koera pärast maale tagasi!?"

Ruudi on maailma kõige suurem argpüks! Olen sellest varemgi kirjutanud. Kui me kohtusime, siis nad koos õega tahtsid inimese eest seinaprakku pugeda. Nüüd on mõlemad teinud tohutu hüppe oma arengus, aga mega-ultra-jänespüks on Ruts ikkagi.

Ruudi kardab inimesi. Ruudi kardab hämarust. Ruudi kardab palli põrgatust ja sellega mängivaid lapsi. Ruts kardab grillivaid seltskondi ja valju muusikat. Ruudi kardab Koplit. Siinset kanti hakkas ta kartma üle kõige siis kui sattusime saluudilaskjatele hiljuti liiga lähedale.



"Ohh sa mait! Kui te vaid oleks kuulnud seda üle Põhja-Tallinna kuulda olnud lihast läbi lõikavat kiljumist ja metsikut rabelemist, et lahti pääseda! Ega ta enne Moskvat poleks ka seisma jäänud! Koli või koera pärast maale tagasi!?"

Nüüd me käimegi maal põldudel jooksmas. Seal ta ei karda kedagist - ei pimedust, ei loomi, inimestest rääkimata. Mina naudin sel ajal paljajalu käimist. Aadu meie rõõmu ei jaga.

"Heiks, las see debiilik jookseb üksinda! Meil on bussis ka hea olla! No okey, ma tulen ka kaasa kui te nii väga soovite, aga ärge vaid nii kiiresti eest ära minge!", tuleb ta torisedes, aga truult nagu vari alati kannul.

"Aadukene, miks siis kohe debiilik?"

"No Heiks, kasuta aju! Ise vana siga, aga rumal nagu noor põrsas! Ükski vares ei lenda niisama ja ka koer ei jookse niisama. Ikka asja pärast. Ajame pätti taga või lippame emase juurde või laseme murtud kanaga jalga, aga mitte niimoodi nagu see noor blond sõber"

Endistel pollaribussidel taga konditsioneeri pole ja siis võtsin selle karvase santlaagri ikka salongi. Seal kenakesti jahedam. Ruudi ajab aga niimoodi karva, et oi-oi-oi. Nii ma sõitsingi ringi nagu keset lumesadu - suud-silmad-kõrvad karvu täis ja ümber lendlemas.

Täna tegin salongi puhtaks ja pistsin tüübid juba puuri. Armatuuril on termomeeter, mis näitab "kongis" valitsevat kliimat, et ma elukaid ää ei külmetaks või grilliks. Täna oli näit loomade jaoks sobival tasemel.

Lisaks on taga ka kaamera, et saaksin sõidu ajal vigastatud loomal silma peal hoida. Eks ma piilusin Aadut ja Ruudit ikka ka. See on Ruudi on ikka võimatu tüüp! Tal oleks nagu sipelgad püksis - alul tuiab ringi ja kohe otsib, et saaks mingi sigaduse korda saata. Lõpuks lööb käpaga ja viskab ohates sirakile:

"Kong on nõme, sest siin ei saa midagi lõhkuda. Heiks kurat! Viska vähemalt mõni padi või tekk siia! Tegevusetus ja igavus on lihtsalt talumatud!"