10 veebruar 2019

"Ruudiks ristitud Kakumäe kiisu vajab abi!"

Kui Heiki Kakumäele jõudis, oli autolt löögi saanud kiisu juba Loomade Kiirabi Kliiniku arstide hoole all. Olen alati rääkinud, et kõige kiirem abi on see kui vigastatud looma leidnud inime ta ise kliinikusse toimetab. Tuntud loomasõber Pamela Veiber oli kohal kõikse esimesena. Talle saabusid appi Kakumäel elavad naised Merike Jaanus ja Kadri Kulbach

"Otsisime päris kaua aega, sest ta oli peitu pugenud. Leidisme ta Viige ja Kakumäe tee ristis, seal on kivid ette pandud, et masinad ühele väikesele teele sõita ei saaks. Vat seal kivide varjus ta oligi. 

Esimese hooga ehmatasime väga ära, sest ta nägu oli ikka väga hullus seisus. Vaene loom! Ei taha mõeldagi millist piina ta tunda võis?"

Naised ei mõelnud kaua ja viisid vigastatud kassikese Loomade Kiirabi Kliinikusse, millest koheselt ka administraator Erika Ounapu teada andis:


"Kas arve tuleb Loomapäästegrupile?"

"Ikka, avariilised ja erakorralist abi vajavad on meie kunded. Jõuan ise ka kohe sinna. Kuidas kiisul on?"

"Arstid juba tegelevad temaga."

"Vägev, tänks!"

Kassike ristiti kliinikus Ruudiks, sest arvutiprogramm nõuab, et igal loomal peab nimi olema. See on ka loogiline, sest kuidas sa hiljem neid suudad eristada või tuvastada. Esimese asjana sai kõuts valuvaigisteid. Alles seejärel sai vaesekest põhjalikumalt uurima hakata.


"Peatrauma, ilmselt autolt löögi saanud, adekvaatne ja püsib neljal käpal, suudab tasakaalu hoida ning natuke isegi liikuda. Lõualuul on kerge vigastus, hiljem selgitame vigastuse ulatuse välja. Röntgen näitas, et siseelundid on terved", vuristas loomaarst Kairi Lüüs mulle lühikokkuvõtte.

"Seda silma vist päästa kuidagi ei anna?"

"Kahjuks  ilmselt mitte, aga see pole praegu meie esimene prioriteet tema juures."

Likvideerin annetajate ja meie toetajate ees nüüd ka ühe kalavõla ära. Mäletatavasti oli Mustamäe kliinikus veel üks meie gängi kass, kes Paide kandis hiljuti autolt löögi sai. Olukord polnud kiita ja peatraumaga loomake oli paar päeva koomas.


"Ei ole mõtet taolistega jännata ja nende peale raha raisata!", targutasid skeptikud. Aga nüüd lubage teile taas vastu vaielda ja kuigi pahatihti võib see tõesti olla tühi töö ja vaimu närimine, siis kümned ja kümned edulood ülimalt haigete loomade elule tagasi aitamisel, räägivad selle poolt.

Paide kiisu tuli koomast välja ja on oma päris kodus, päris oma inimeste juures tagasi ning sellele imele aitasid lisaks arstidele otseselt kaasa Kaija-Liis ja Alar Meister. Müts maha, sest enamus inimesi poleks niimoodi käitunud!

Assistent Karin Krutob mässis Ruudi teki sisse ja võttis õrnalt sülle:

"Ära pabista Heiks, me tagame talle parima hoolitsuse ja ravi!"

"Ma tean, vastasel juhul me loomi ju siia kliinikusse ei tookski!"

"Mis temast nüüd edasi saab?", sekkusid jutuajamisse  Merike ja Kadri. "Me ikka väga muretseme ja tahame kõigega kursis olla."

"Võtke mu visiitkaardid ja helistage julgelt. Küll ma tagasisidet annan. Lühidalt öeldes toimuvad nüüd järgmised asjad: kõigepealt stabiliseerime, siis vaatame sisikonna uuesti üle, seejärel pea, alles seejärel eemaldatakse silm. 

Siis ta toibub ja kui arstid lubavad kodusele ravile, siis toimetame meie hoiukodusse. Ruudi on raudselt Kakumäelt pärit kodukass ja sestap hakkame omanikku otsima, et loom ikka oma koju tagasi saaks. Kui teda ei peaks leidma, siis otsime uue väärilise kodu."



"Kas mina võin ka hoiukodu pakkuda? Mul endal on kaks kiisut ja oskan tema eest hoolitseda küll", pärib Kadri.

"Mulle meeldiks see väga kui ta just mingit hüper-super-erihoolt ei vaja. Sel juhul me eelistame enda inimesi, kellel on taoliste patsientidega kogemusi."

Ja nüüd saavad kõik kiisu- ja loomasõbrad järgmisele imeloo sündimisele kaasa aidata. Mina tänan!

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318 (LHV)

Kass Ruudi ravi

Ruudi ravi ja taastumist saad toetada ka meie annetustelefonile helistades:


900 23 23 (10.-)