12 veebruar 2019

"Halbadest sõltuvustest priiks!"

Kellegi või millegi maha jätmine on üks paras peavalu, sest nõuab iseloomu. Mina otsustasin paar aastat tagasi loobuda üsna paljudest sõltuvuses olnud asjadest. Kuidas mul näinud?
  • Kärakas - alul veidi raske, aga laias laastus köki-möki - Jeee!
  • Sõbrants - alul üsna raske, aga laias laastus köki-möki - Jeee!
  • Sigaretid - totaalne põrumine, aga olen end piiranud ja näiteks kimun nüüd vaid kamina ees või ventika all. Asi seegi.
  • Inernet - väga hästi ei lähe, aga võitlen vääramatu jõuga. Kui paar nädalat netis pole käinud, siis nõuab arvuti sisse lülimine vat, et enneolematut tahtejõudu. Kuidagi vastik on. Päriselu ja -inimesed on ägedamad.
  • Loomapääste - delegeerin võimalikult palju tegevusi noorematele edasi. Las rokivad omapäi. Ei jõua ma iga ämbliku juures üle riigi olla. Ei taha ka. Võtame või tänase päeva - üks kass auto all surnuks, kajakas eutaneerimisele, Sindis elav vana koer ka! Ei ole tore ega meeliülendav! Elus peab ikka midagi muud ka peale vigastatud loomade-lindude olema. Aga hakkab looma, sest uued tegijad on tublid. Natuke on vaja veel kaasa aidata, siis hüüan "Jeeee!"
  • Mobiilne internet - alates sellest kuust hakkasin mobiilset andmesidet välja lülima. Ei taha kogu aeg kättesaadav olla. Ei taha igast iitsatusest, millele uudisväärtust üritatakse külge pookida, teada. Raske, aga tuleb välja küll. Jeee! Palju raskem on lahti saada harjumusest iga aja tagant ekraani passida. Nagu vajadus kohe! Võitlen edasi. Väga "Jeee" veel ei ole, üldse kohe pole ......