11 detsember 2018

"Vigastatud kiisut päästa ei õnnestunud,aga ta sai vähemalt piinast lahti"

Kustutasin vanu kirju ja jõudsin järgmise kirjani, mis laekus meile oma kuukene tagasi ja seda kohe peab jagama. Miks peab jagama? Aga seepärast, et enamasti on eestlastel kombeks ikka kiruda ja kui kiidetakse, siis see on juba nii hiiglama suur asi, et seda ei saa ju ometi enda teada jätta!

Raivo ja Kärt Zilmer:

"Märkasime täna, reedel 02.11.18 Sindi linnavalitsuse (Pärnu mnt 12, Sindi) juures väga halvas seisundis vigastustega ja/või raskekujulise infektsiooniga loidu arglikku kassi, kes varjus tänavatruupi ja viibis seal ka hulga aega hiljem. Kass ei anna ennast kätte aga talle sai antud kassikonservi ja vett. Kass oli väga näljane. Pärnu varjupaigal polnud võimalik väljakutsele reageerida enne esmaspäeva.

Hoiame olukorral silma peal ja loodame, et Pärnu Varjupaigal on võimalik kass esimesel võimalusel varjupaika toimetada."


Kiri 2:

"Pühapäeval õnnestus Loomapäästegrupi tublidel vabatahtlikel vigastatud ja haige kass kinni püüda ja kliinikusse toimetada. Kahjuks osutus kassi seisukord sedavõrd halvaks, et ta tuli magama panna.

Loomaarsti hinnangul oli kassil lisaks vigastustele ja muudele hädadele mürgistus ja sellest tulenevad elutähtsate organite tõsised kahjustused. Ühesõnaga on alust kahtlustada, et keegi empaatiavõimetu inimene on võtnud vaevaks ümbruskonna (Tori Vallavalitsuse maja, Pärnu mnt 12, Sindi linn) hulkuvatest kassidest vabaneda ebainimlikul meetodil.

Kahjuks pole võimalik antud kahtlusele rohkem tõendeid esitada.
Pärnu mnt, 12a elanikuga vesteldes selgus, et vallavalitsuse maja taga plekkgaraažide juures olevat kassikoloonia kogunemispaik, kus keegi kohalikest neid toidab.

Lisaks kõnealusele õnnetule kassile õnnestus mul piirkonnas märgata liikumas veel kahte kassi. Meilivestlusesse lisan lisaks Varjupaikade MTÜ´le osapooltena ka Loomapäästegrupp MTÜ ja Tori Vallavalitsuse.

Tänan Loomapäästegrupp MTÜ´d ja selle vabatahtlikke! Teie kõigi koostööle ja loomade heaolule lootes."


Lugupidamisega,
Raivo Zilmer
Sindi linna elanik