17 detsember 2018

"Napsitanud hiirte söömine mõjub kiisu tervisele laastavalt?"

Omanik kardab rohkem süsti kui patsiendist kiisu! Fotolt vähemalt selline mulje jääb küll kui nägusid vaadata.

Ahjaa, see meesoost inime on mo seest tulnud ja üsna sama vereprooviga kui üks teine inime poleks seda oma verega nats lahjendanud. Pole midagi parata ja iseenda lohakus ning puhas laiskus, et ise polnud mahti sünnitama minna. 


Eks ma olin siis noorem ka ja käsin kolmel kohal töölgi ja tuhat asja veel, aga mida siin ikka vabandada.

Üleüldse mitte sellest ei tahtnud ma aga rääkida vaid hoopis kiisust, kelle äkiline haigusehoog meile koos pojaga hunnikus halle karve juurde tekitas.
Tundus mingi hetk, et lugu on väga karm, aga õnneks olid hirmul jällegi suuremad silmad kui asi väärt.


Mis siis aga Atsil tegelikult juhtus? Jõulud on süüdi! Keegi kurjam andis hiirtele piparkooki ja liitrites glögi ning need kukkusin jämmima. Atsi närv ei pidanud sellele lällamisele vastu ja pistis hoiatuseks ühe nahka. Tulemus ongi käes. Loomaarst Kelli Lomper'i hinnangul oli tegemist üliägeda viinamürgituse ja lausa kroonilise alkoholismiga. Säh sulle jõulu!

Tegelikult oli Atsikesel muidugist hoopis veidi ägedam ja valulikum põiepõletiku vorm, sest ilmselt külmal aknalauakesel istumine külmetas pepukese ära ja sealt see jama pihta hakkaski. Mnjah, mehed on ikka õrnukesed ja nõrgad!

Tänu Kellile on Ats nüüdseks täitsa pinks-ponks-poiss ning ootab Jõuluvana. Ilmasjata ootab, sest Kelli pani ta dieedile ning edaspidi peab ta sööma vaid kaera, herneid ja porgandeid. Paar arstilkäiku ja uued analüüsid on vaja muidugist veel ää teha, aga näikse, et need hädad on juba minevik.

Teie aga pidage siis meeles, et glögi ja piparkoogid pole hiirte toit! Veini juustuga tohib anda, aga möödukalt ehk mitte üle poole putli pesakonna peale ja sedagi vaid siis kui kasse majas elamas pole - uskuge, sest see jokkis kiisude lällamine ja laamendamine on veel hullem .....