20 detsember 2018

"Järjekordne loomapiinamisjuhtum sooviti maha vaikida!"

Ekslikult saadeti mulle vaid ametkonna siseseks kasutamiseks mõeldud e-kiri, mille loomade tervishoiu eest vastutav ametkond soovis ilmarahva eest loomulikult taaskord maha vaikida.

AKT

Kodanik Maria Nevinnaja sünnitas Vasalemma lähistel laudas häirides sellega loomade tavapärast elurütmi, liigiomaseid käitumisharjumusi ning tekitades neis tugevat stressi. 


Vastse ilmakodaniku isa tuvastada ei õnnestunud. Nevinnaja sõnul olevat tegu kindla töö- ja elukohata, alimentide mittemaksja Sergei Pohh'iga, kes olevat isegi eostamishetkel viibinud "mujal". 

Lehmadel jäi tite nutu ja külaliste voorimise tõttu piim kinni. Lisaks võeti loomadelt ära söögiks mõeldud hein ja see pandi lihtsalt imikule allapanuks!

Seoses beebi väidetava kassiallergiaga visati laudakass Rõžik õue külma kätte ja sisse teda enam ei lastudki. Koer Šariku kuut ja keti pikkus ei vastanud kehtestatud nõuetele ning tagatipuks poldud talle ka peale jäätunud vee ning kontide midagi nosimiseks antud. On oluline lisada, et enne jäätumist, pesti samas koera jooginõus ka titat! Lisaks olid lambad ja kanad sunnitud näksima beebi väljaheiteid, millega kodanik Nevinnaja pani toime Loomakaitseseaduse jämeda rikkumise.

Karistuseks määras inspektor rahatrahvi 20 päevapalga ulatuses, mis asendati kodanik Nevinnaja ajutist töövõimetust arvestades ühiskondliku kasuliku tööga. 

Sergei Pohhi elukoha tuvastamiseks ja elatisraha määramiseks edastada materjal politseile. KRIPO on uurimise käigus juba tuvastanud, et sarivõrgutaja ja - rasestaja Sergei Pohh'i tegelik nimi on Aleks Pohhui.

Mnjah, täiesti uskumatud lood ikka juhtuvad! Ja nad oleks selle maha vaikinud!? No kurat küll! Õnneks see enam ei õnnestu ja naised enam niisama laksust keset uulitsat "sedapsi" ei jää!

Aga ÜKT karistuseks loomapiinamise eest?! No mida veel? Vanasti löödi vähemalt risti, poodi üles, raiuti pea maha, saadeti tuleriidale või tehti midagi muud toredat ....