03 detsember 2018

"Maa kattus rassistliku valge lumega"

Sajab lund! Tore! Lumesahad vihuvad tööd teha, aga keegi ei märka! Enamasti karjutakse ikka oma lemmikloosungit "tali tuli ootamatult" kui iga lumehelbe kõrval sahka või kojameest pole.

Tigedaks tegi aga see küll, et polnud ühtki hoiatavat silti, et jää ja lumised teed libedad on! Mis küll nüüd juhtub kõik võib? Inimesed kukuvad surnuks ju! Ei osata ju ennast enam hoida kui spetsiaalset silti põle! Vaesed luumurdudega lapsed, vanainimesed ja imetavad emmed .....

Vähesed rootslased, kes veel alles on, kliimakõnelustel ei osale vaid arutlevad palju olulisemal teemal kas piparkook on solvavalt rassistlik maius või mitte. Tublid! Muidugi on ja keelake aga ära! Peaksime eeskuju võtma, sest võõraste huvide eest seismisel ja oma rahva tavade jalge alla tampimisel jääme veel kõvasti svenssonitele alla!

Sotside ja kesikute jaoks tuli tali siiski ootamatult. Miks ma pole kuulnud ühtki kriitilist sõnavõttu taevast alla sajava rassistliku valge pasa kohta? Miks poliitikud vaikivad? Miks pole lennukeid ja helikoptereid taevas ning masinaid metsades, parkides ja tänavatel seda valget vägivaldset jubedust üle värvimas ja kinni katmas?

Head musta adventi, musta jõulu, musta aastavahetust ning mõnnat-mõnnat musta tulevikku meile kõigile! Mingu me eluke ikka tumedamaks!