28 oktoober 2018

"Inimesed on ..... nagu küünlad"

Inimesed on nagu küünlad. Ühed lihtsalt valgustavad veidikene ümbrust. Nende kuma isegi soojendab meid omamoodi ja leegi värelus ning varjud tekitavad mõnusa tunde.

Teised lõhnavad aga väga hästi ja nende saabudes täitub kogu ruum meeldiva aroomiga, mida võiks sisse hingama jäädagi.


Säraküünalde sädelus paistab kaugele. Me joondume nende järgi, imetleme neid ja vahest natukene kadestame ka. Säraküünlad ise oma sädelust ei näe ja reeglina on nende eluiga üsna üürike.


Kalmuküünlad on oma loomult kurvad ning toovad meile lahkunud aegu ja lähedasi inimesi meelde. Nad on ohutud, aga mõjuvad rusuvalt kui väga pikalt nende leinameeleolu sees olla.

Viiendate küünalde koht PERSSES.

Vaadates seda Eesti elukest ja kommentaariumides valitsevat lauskurjust, mille eesmärk on "sihtmärk" sõnadega tappa, taban end vägisi mõttelt, et miks küll need "pepuküünlad" vägisi teiste küünalde sekka haisu levitama trügivad.

Olge oma hala, vingumise, sihilike pahatahtlike solvamiste ja targutamistega seal, kus on teie õige koht ning nagu võluväel muutub maailm sada miljonit korda paremaks paigaks .......

Milline küünal sina oled?

See selgub kohe kui Sa oma suu avad või ükskõik kelle elu, unistusi ja tegemisi netiavarustes kommenteerima hakkad .......