24 oktoober 2018

"Loomaarstid tassivad pappi kastide viisi koju!"

"Murelik kodanik" saatis mulle kirja, milles väitis, et Sõle loomakliiniku arstid viivad pärast tööd "pappi" lausa karpides koju.

Ei suutnud seda kuidagi uskuda ja sestap läksin asja uurima. Sidusin väikese kuusekese pea külge ning maskeerusin haljasalal kasvavaks puuks. Kell 18.16 läks kliiniku uks tasakesi lahti ja mittesuitsetav Ketlin tuli nagu muuseas läitmata sigaretti tänavale pahvima.



Naine oli närviline ja vaatas teraselt ümbrust. Mind ta ei märganud. Korraga huikus ta nagu sookurg ja tegi käega salamärguande, mille peale kolleeg Merili jooksis, karp käes auto juurde. Seda poleks ma ka hullemas õudusunenäos osanud ette näha, sest seni suutsid kodanikud Sõstra ja Kesner igati korralike ja vaeste inimeste mulje jätta.

"Vale vajub ja tõde tõuseb!", ütleb tarkusetera ja vahele nad jäid! Ei aidanud siin enam pisarate lahistamine ega seljaga kaamera poole seismine! Ei aidanud ka Merili viimane meeleheitlik katse mind ära osta:

"Heiks, too veel üks karp pappi siia ja jäta see endale. Meil seda "pappi" juba jagub ja saan jagada. Las see lugu jääb meie vahele!"

Halloo, mind vanat kommunisti ja loomakaitsjat juba ära ei osta! Vähemalt ühe karbi papiga küll mitte ja sestap avalikustan selle häbiväärse loo. Las ilmarahvas teab, et lõviosa "papist" on tõpratohtrite kodudes voodi all ja keldrites peidus .....

"Pank ei andnud sulle pappi
ära seepärast kohe poe veel kappi
las vaesed pritsivad aga sappi,
oma viga, et ei kutsunud loomaarste appi!"