19 oktoober 2018

Annan "muretsevatele kodanikele" põhjust muretsemiseks!

Enamuse aja Soomemaal asjatav Maia Martõlo annetas Loomapäästegängile elektrilise soojendusteki. Nii ta mulle ülaeila kirjutaski:

"Tule mulle sadamasse kell 11 maabuvale "vikingile" vastu"

Taolise teki järele oli tegelikult suur vajadus, sest seni me soojendasime alajahtunud loomi-linde enamasti mikrolaine- ja tavalises ahjus, keevas vees ning isegi lõkkel.


Tuleb tõdeda, et ellujäämisprotsent oli vaatamata meie tõsistele pingutusele ja professionaalsusele siiski üsna nigel. Siiski-siiski on meil ka jahmatavaid ja imelisi edulugusid ette näidata. Näiteks "Selveri" külmletist pärit Norra lõhe, sai üles soojendatud, elustatud ja elab praegu Pirita jões täisväärtuslikku kala elukest.

"Ma pole suurem asi ülekannete tegija, aga võta see raha ja pane oma gängi arvele palun!"

Ja nüüd muretsevad kodanikud tähelepanu! Kas Valner paneb selle sajase ausalt arvele? Loomulikult mitte ja teil on tuline õigus!



Mida Valner rahaga teeb? Ja jälle on teil õigus muretsevad kodanikud - Valner ostab selle eest küpsiseid ja jäätist. Käib kinos ja kohvikus ning viimase kahekümneviieka annab Litsi- Klaarale nagu kohalikud üht lugupeetud daamet kutsuvad.

"Miks nii vähe? See on enneolematu orjatööjõu ja vaese naise räme ära kasutamine!", tõusevad sotsiaalministeeriumi provvased ja härrased nüüd tagajalgadele.

"Aga mida ma teha saan kui Klaara rohkem oma teenuse eest ei küsi ja end nii odavalt müüb?!"

Et asi lõpuni selge oleks, siis Saksamaalt Eestisse parema elu peale kolinud 69 aastane Clara Lietze käib mu juures nädalas korra koristamas.

Aitüma Maia Martõlo, et Loomapäästegängi püha üritust toetad ja "muretsevatele kodanikele" ajalehtedele anonüümse tõsikindla vihje saatmiseks põhjuse andsid!

"Küll on hea soe tekk - jätan selle ka hoopis enesele!"