05 mai 2022

"Rändlinnud - need meil juba ka nuhtlusisendid!"

Mõtlen mina rohkem lindude peale nagu kevadeti ikka. Häirib see suhtumine. Pesitsusrahu my ass! Mõttetu! Saksamaal olla suviti üldse metsa tegemine keelatud. Meil mitte. Sakslased ka ju lollid! Eestlased targad!
 
Mitu prossa ühiskonnast teenib pappi metsa müügi, langetamise ja puidust millegi tegemisega? Selge see, et mitte enamus.

Rändlinnud saabuvad. Suured artiklid lehes, et haned on nuhtluseks. Keelaks rändlinnud üldse ära? Segavad raisad elada ju! Järvamaal üks peast värdjas tegi juba otsa lahti ja hakkas siia saabunud toonekurgi tapma. Kuradi haige jobu, ole sa neetud!
 
Keskkonnameti töllid kaitsevad eelkõige inimest, põllumeest ja mitte loodust. Lubavad lausa heidutusjahti, et inimloom raha ei kaotaks. Õujeee, aga ei miskit imelikku, sest selle ametkonna prioriteet ongi ju raie-, jahi- ning kalastuslubade väljastamine!

Mõtleme aga korra inimlikult. Rändavad need linnud pika-pika maa. Loodus sunnib. Ei nad ise viitsiks. Tuhanded kilomeetrid selja taga. Nälg näpistab. Ja saabuvadki kohale ning laskuvad põllule. Puhkaks õige? Kinnitaks natuke keha?

"Per**e käige ja heidutame! Püssid paukuma mehed! Las lendavad kellegi teise põllule!"

Toon ühe näite teile inimeste maailmast. Maraton. 42 kilti vapralt selja taha jäetud ja üliväsinud sportlased saabuvad finišisse. Puhkaks? Jooks vett?

"Per**e käige ja heidutame! Püssid paukuma mehed! Las aga debiilikud jooksevad edasi! Elagu sport ja liikumine! Ega see neile halba ka tee ja kadugu mujale - ma ei saa autoga koju nende pärast! Kogu tänav kinni! Ennekuulmatu! Appi!"