18 mai 2022

"Kiired päevad"

Eelmisel laupäeval sai kõik tehtud ja läksin omadega rappa, selle sõna otseses tähenduses. Olime koos penidega viis päeva ära ja tagasi laekudes hakkas hädalisi sadama uksest-aknast.

Hoidsin kuidagi asja kontrolli all, aga näikse, et nädala teine pool tuleb selline, et pole aega isegi pellerisse minna. Põhimahv läks ukrainlaste abistamisele. 

Arvasin, et nendega peaks juba enam-vähem kõik olema, aga see nädal tõi ainuüksi Tallinnas juurde 8 abivajajat loomakest. Viljandi esineb 5 ja Tartu 2 loomaga. Saame hakkama ja annetusi järjekindlalt surma, kannatuste ning sõja pealt ei kogu.

Täna on üks ukraina jänku ja kaks koera vaja arstile saada. Põhimadinaks läheb aga kurgedega, kes vaja kinni püüda. Kured tulevad ikka samale peasele, kus koorusid. Siis läheb aga vanadega madinaks, kes nad minema kupatavad.


Enamasti suurt viga ei juhtu, aga sedapuhku läks teisiti ja küllap nooruk kukkus õnnetult otse tiivale. Teine eelmise aasta poeg on talle seltsiks ja nii nad seal metsas tuiavad. Hea uudis on see, et hukkama seda lindu ei pea, sest üks maapere hakkab teda talviti laudas hoidma. Suvel elab põllul ja kui saab väikekiskja kätte, siis saab.

Lõppsõna ütleb muidugi loomaarst pärast röntgeni tegemist, aga loodan, et kui vigastus elu täitsa põrguks ei muuda, siis saaks vähemalt ühegi ellu jätta. Mul on nii-nii-nii siiber nende vigaste lindude eutaneerimisest, et te ei kujuta ette.


Narva lõpptiine taksikoer, kelle kõht suisa vastu maad lohiseb, ootab ka külla. Jõlkuvat seal vabalt kogu elu ja kohalike jutu järgi pistvat vanamehest omanik aastas paar korda kutsikad ämbrisse. Iga haritud inimene teab, et sellises konditsioonis koerad on imekiired jooksjad ja väga head ujujad ning kui omanikuga vestlus tulemust ei anna, siis kardetavasti ma seda koerakest kätte ei saagi. Jookseb eest ära raip või ujub Venemaale üle jõe.

Kuus koera ripakil, sest omanikud surid. Kõik eakad ja suurt kasvu ning kodukesi neile kergelt ei leia. Ei nad seda ise tea, aga surmasüst on lähenemas. Jagan nende lugusid, kuigi hinge teevad need neetud pärijad täis küll - taadi talule kohe näpud taha ja müüki, aga loomad jäävad üle ning võhivõõrad peavad jooksma ning muretsema. Sitapead!

Paar asja on veel, aga neist ei saa veel üldse rääkida. Tahaks krimasjad püsti tõmmata. Ei muud. Luban, et imestate isegi kui kunagi suu lahti teen, sest rubriik "Palju toredaid Eesti inimesi" pakub selliseid jobusid ja tõpraid, keda ei tohiks maa peal ollagi.

Paneme aga tänase päevaplaani paika:
  • 11.30 - Punaselt tänavalt ukraina jänku Sõle kliinikusse ja tagasi
  • 12.30 - Loomade Kiitrabisse Saue kiisut vaatama ja samas vaja ka annetusena saadud 2 alust loomatoitu sisse tarida.
  • 13.30 - Kosele kurgi püüdma ja õnnestumise korral kliinikusse. Seejärel Virtsu hoiukodusse, aga siin tuleb Läänemaa gäng juba transpordiga appi.
  • 16.00 - Kristiinest ukraina koerad Sõlesse ja tagasi.
  • 17.30 - Anija "aasta loomapidajaga" trehvunks, aga selle saab ka edasi lükata.
  • ??.?? Koosolek Narva taksikoera osavõtul ja tõdemine, et koer kadus nagu tinatihka ja pole mul vanainimesel selles mingit osa.
  • ??.?? - Öörahu. Vist?
"Tubli Heiki ja pane aga takka!"

"Ärge tublitage ja pole mul te laike ega kiidusõnu vaja. Samas tänan kui aitate loomade-lindude raviarved ära maksta ja tangite gängi masinate kütusepaagid täis, et need ikka hädalisteni jõuaks."

Loomapäästegrupp MTÜ
EE437700771003183318
Loomade-lindude toetuseks

900 1313 (5.-) 900 1414 (10.-) 900 2323 (25.-)