10 mai 2022

"Peldik"

Kemmerg. Iga matkaja pühakoda. Mul masinas kah sihuke ja kõik on palju mugavam. Ometigi on sel suur miinus ja nimelt paagi tühjendamine.

Loomulikult teevad vastavad bakterid oma töö, aga nn sinisest vedelikust vabanemine on lisatöö ja vaev. Paak väike kah. Aga ei miskit hullu, sest ma ju laiskloom tegelikult.

Peldikukultuur räägib palju rahva kohta. Julgen rändurmehena väita, et Eestis on sellega üsna hästi.

See on ka üks väheseid asju, mille eest imelikku riiklikku moodustist ehk RMK-d kiita saan. See kõik on super! Puhas, korras ja pabergi valmis säätud.

Üks viga on ka ja nimelt on need kohad avalikud ning eestlased loodusrahvana oskavad tulla. Nali. Las loomulikult tulla, sest egas ma ju oma koertega omanik ole.

Hea töö ja hea suhtlus. Toovad isegi puid, et linnasaks saaks lõket teha. Siiralt, olen suhelnud ja kõik see mees on olnud tasemel. Paremad kui ma ise. Jagavad loodusest palju rohkem.

Paraku iga mu puhkehetk algab pea alati prügi koristamisega. Ei ole palju, aga palun ärge visake maha. Prügikast on ju olemas.

Nüüd saite ehk aru miks ma oma peatumiskohad just nii sätin. Kiidan. Hea töö. Laidan, et pesitsusajal metsa teete ja kümneid tuhandeid linde tapate. Aga see ei puutu lihtsasse ametnikku, sest kala läheb ju ikka mädanema peast.

Hea mees, isiklik tuttav Rainer Vakra juhib nüüd Keskonnaametit. Soovisin talle edu ja mainisin, sest ta sai kõige viletsama töö ja siteima ametkonna üldse.

Ta vastas, et teab, aga proovib asjade kulgu muuta. Siiralt soovin, et ta õnnestuks. Palvetage teiegi, sest loodusel ei ole meid vaja vaid kõik on sootuks vastupidi.