21 oktoober 2021

"Miks väljamaalaste jahikoerad omapäi jõlguvad?"

Hispaania poisid tulid jahile ehk "lõbutapmisele". Nad taoksid parema meelega mehhiklasi kasti nagu aegu tagasi inkasid, aga enam ei tohi. Nõme! Eks siis käivad jahil - meil "Venemaal" ju kõik lubatud. 

Mõned paljaspersetest harimatud aborigeenid saavad klaasist helmeid ja linnutapp käib täie hooga. Konkistadooridel omad penid kaasas, teine kaubik koeri triiki täis tuli veel. Eesti riik ei tea miskit miks ja kuhu ning nii see asi käib.

Saare koerakasvataja Marge Kaju kirjutas sotsiaalmeedias karmid read:

"Nii ja ongi see aeg käes, kus saan teateid Hiiumaal-Saaremaal olevatest jahikoertest, kes on siia toodud Hispaaniast-Itaaliast linnujahiks. 

Koerad jooksus, kelle koerad ??? Kuhu need inimesed peaksid teavitama kui tuleb selline koer ??? Jahiseltsid võiksid panna mingi numbri, kuhu teavitada. Need kontaktid, mis koertel rihmadel ei vasta!

Täna tuleb torm äkki on mõni veel jooksus peale jahti. Need on Inglise setterid. Lisan siia kuulutused leitud koertest. Õnneks on nende omanikud leitud. Mingi lahendus on vaja leida, sest nii ei saa ju! Kas peale jahti koerte loendust ei tehta??? Et kõik, kes jahile läksid ka tagasi tulevad"

Kohaliku jahiseltsi esikõneleja kiitis hispaanlaste koeraarmastust kui pärisin, et kas need penid lüüakse samamoodi maha või hüljatakse nagu neil kodumaal tavaks. Ei-ei, vaieldi vastu! Ometigi hakkab Hiiumaal siin-seal eksinud koerakesi silma. 

"Loomulikult loomakaitsjad tõid, et kompromiteerida üllaid inimesi!"

Go Estonia! Go! Muide, ka Lätis-Leedus sama lugu. Pagan küll! Tundub, et meid võetakse tõesti nagu ajast mahajäänud pärismaalasi, kellu juures võib käituda kuidas iganes! Samas taban end lausa kuritegelikult mõttelt - milleks neid peremehi üldse otsida? Nad ei hooli ju oma koertest ning parem kui nad meie inimeste juures kodud leiaksid!