18 november 2020

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda: "Ma ei näe loomadele haamriga pähe tagumises suurt süüd!"

Loomadele haamriga pähe tagumine on Läänemaa kultuuriruumi lahutamatu osa ja sestap oli ajaraisk selle jamaga üldse tegeleda. Teinekord ärge hingeldage ja soovitage politseisse või kohtusse minemist. Mõttetu! M. O. T. T

Haapsalu kassitapp ja Kärdla rebase lõpp olid üksühele samad - haamriga pähe! Hiiumaa volikogu esimees otsis kogu koosoleku vältel vaid ettekäändeid linna tulnud metsloomade tapmiseks. Ettepanek kinnistutele ehk aiad ümber ehitada, lõppes üleüldise naerupahvakuga. Go Hiiumaa, go-go! 

Millegipärast on ühele metsa sees asuvale kuradi külale antud linnastaatus ja metsloomad peavad kuidagi ise aru saama kuskohast nende mets otsa saab ja inimeste oma algab. Aedasid seal pole kombeks ehitada!

"Kas me peame veel ühe pealesurutud normaalsusega leppima", oli eelkõige vallaametnikule kaasatundev härra pahane.

Uus normaalsus? Loomade mittejulm hukkamine? Kas vallatööd juhib rassistist homofoob või mida ta nende "uute normaalsuste" all silmas pidas, ma ei tea? Aga tapke kullakesed ja andke aga takka. Valitsusele siinjuures lausa ettepanek - andke maksumaksja kulul hiidlastele haamreid. Las raisad lustivad ja hoiavad oma rahvakombeid elus!

Omi lauseid kunstlikult sügavmõtteliselt hästi pikaks venitaval (paistab targem ja diibim välja) härral oli ka üks asjalik küsimus, mida tänini ilma igasugu irooniata vastust teadmata seedin:

"Kui igamees võib igal ajal ja igal pool rebaseid tappa, siis miks nüüd ühtäkki meie ei tohi?"

Õigustatud küsimus. Ka Haapsalus oma kassil haamriga kolju purustanud Valdek Kaustel pääseb puhtalt. Sellest andis juba aimu kohalikus lehes ilmunud vastuartikkel, mis oli üheselt suunatud kaebuse esitaja vastu - volikogus istuv siga paigaldas kaamera ja vanainimesed ei saa enam alasti saunas käia ja õue peale keppi teha!

"Vaata lurjust! Piilub saja-aastaseid Haapsalu sekspomme ja ihaldusväärseid sugumürske! Pervert sihuke! Äkki hoopis nekrofiil?"

Muide, see pagana kaamera koos vastavate hoiatussiltidega rippus sääl oma viis aastat ja enne seda polnud kellegil köhimist. Otse vastupidi - pidi turvalisem olema. Ajakirjanikul läks see seik mõistagi meelest. Ikka juhtub! Nii see käib - keera aga pask kokku, leia mõttekaaslastest toetajad ja ajakirjanikud ning anna tuld vastu. Must muutub valgeks ja vastupidi. Pollarid ei viitsinud mäletatavasti selle looga alul üldse tegeleda. Vaid rahva survel tehti korraks nägu, et hakatakse uurima, aga lollide maharahustamiseks see jäigi.

Mis on saanud teisest Haapsalu loost, kus vanainimene oma kassi kõrgelt aknast välja viskas? Ei tea mina ja ei tea vast keegi - avaliku huvi puudus?! Äge klausel ja ka Haapsalus kandke siis igaks juhuks kiivreid kaitsmaks endid taevast kukkuvate kasside eest! Kohalik eripära! Mis sai veel ühest Hiiumaa kassist, keda perenaine killida tahtis, aga hoopis ise seetõttu haiglasse sattus? Lugu vaikiti maha. Ja seda isegi kohaliku loomakaitse aktivisti poolt. Arusaadav, sest heanaaberlikud suhted on tähtsad! Kuradile seadus, põhimõtted ja kassinäru!

Loomapäästegrupp sai täna Lääne rinkonnaprokuratuuri prokuröri Indrek Kalda allkirja kandva määruse, mis ei olnud absoluutselt uudiseks. Isegi hea meel, sest võitsin kihlveoga 25 eurtsi, sest just taolist tulemust ma ette ennustasin.

Kriminaalmenetluse lõpetamise põhistamata määrus

Määrus on koostatud lähtudes KrMS § 206 lg 1, mille alusel võib kriminaalmenetluse lõpetamise põhjenduse esitamata jätta.

Kuna teise astme kuriteos kahtlustatava Valdek Kausteli SÜÜ EI OLE SUUR ja PUUDUB AVALIK MENETLUSHUVI, tuleb sel põhjusel Valdek Kausteli suhtes kriminaalasi lõpetada.


Kuna tegemist on ühe suurima riigisaladusega, siis kehtib materjalidele juurdepääsupiirang aastani 2095.

Hr. Kaustelile määrati kohustuseks 16. maiks 2021 maksta MTÜ Kogukonna metsad arvele 350 eurot. Lisaks peab vanahärra korvama menetluskulud summas 195.12. Nii, et päris puhtalt ta siiski ei pääsenud ning loomaarsti juures oma kiisu eutaneerimine oleks olnud kordades odavam. Midagi head sündis sellest halvast loost veel ja nimelt just see kassitapp algatas kampaania "AITAB!" Loomakaitse seaduste karmistamiseks ning tänaseks päevaks on petitsioon ka Riigikogule üle antud.