07 november 2020

"Sakukad! Kelle kiisuke auto alla jäi?"

Eelmises loos kirjeldasin hädasid meie lühinumbriga, aga inimesed on taiplikud ja ei lasknud endid kuuldud sõnumist "number pole kasutusel" häirida.

"Pole võimalik, et see number ei tööta! Otsisin netist teisi kontakte ja saingi teid kätte. See kulutas muidugi palju aega. Tulge palun kohale!", vuristas allaaetud kitsele abi otsinud noormees. 

Tänane õhtu oli metskitsedele karm, sest see oli juba kolmas kõne, mis nendega seotud. Ka Sakus Coopi poe ees bussipeatuses kassiga toimunud liiklusõnnetust pealt näinud naine ei jätnud jonni kuniks ühenduse sai.

"Kui olete autoga inimene, siis äkki saate tuua kiisu ise kliinikusse? Hoiaksime julgelt üle poole tunni kokku", pakkusin heasüdamlikule naisterahvale.

"Ma hea meelega, aga kardan, et minestan kui verd ja vigastusi lähemalt näen. No ei saa ma taolise asjaga hakkama", vabandas ta end välja. "Aga ma jään ta juurde kuniks jõuate. Ta jäi ikka otse ratta alla."

Kahjuks pean sellest kiisukesest nüüd juba minevikuvormis rääkima, sest vaagen oli nii puru, et arstid polnud nii katkist vaagent varem näinudki. Lisaks käpaluumurrud otsa. Loomade Kiirabi Kliinikus on küll väga head ortopeedid, aga kuskilt jookseb piir ja ei aita ka suurim osavus ega tarkus. Kurb, aga tõsi. 

Minu jaoks on see kiisuke elus veel õite mitu aega ja teda meenutab iga päev kondini katki hammustatud näpp - see on lausa paistes nagu puupakk. Pisike aga kuri. Küllap siiski hirm ja valu ajendasid teda nii käituma ning see käib loomapäästja hobiga kaasas. No hard feelings!

Hea kiisuomanik! Mine oma sõbrale Mustamäe tee 44 asuvasse kliinikusse järele ning mata ta maha nagu kord ja kohus. Antud kiisuke oli kuues, kellega otse või kaude sel nädalal tegelema pidin. 

"Paratamatus, kassid jäävad ikka auto alla", laiutab mõni loomaomanik käsi. 

"Tõsi, aga seda saab vältida kui enda pea sees asjad ringi mõtlete ja oma kiisukese enne õiget aega surevat gladiaatorit ei näeks."