19 november 2020

" Jõuluks koju - Terri"

Hakkame aga pihta ja üritame aastalõpu eel võimalikult palju loomi sinna päris õigesse koju aidata. Ei-ei-ei, mitte ülekäe ja kingituseks vaid ikka tasa ja targu ning kaalutletult.

Eile leidis oma inimese ilma suurema kärata Valgamaalt pärit Lauris, kel mäletatavasti avarii tagajärjel käpaluu murdus. Vaevad ei ole veel lõplikult läbi, sest paranemine võtab aega, aga välisest fiksaatorist on loom prii. "Nael" jäi veel käppa sisse, aga see on tühiasi. 

Totaalne muutumine kuubis ja täna on väga raske ette kujutada, et see äärmiselt tänulik ning kodusooja ja inimseltsi tohutult nautiv põline tänavakõuts on pidanud kunagi õues elama. Riskide maandamiseks ja helge tuleviku tagamiseks jääb Lauris Loomapäästegrupi kiisuks ning uus pere on hoiukodu kuni tema päevade lõpuni. 

Nüüd aga Terrist. Mingi kamm selle taksiga aastaid tagasi oli. Ei mäletagi täpselt, aga vististi taheti lahti saada, aga siis poeti nahast välja, et ta ikka nende juurde jääks. Nüüd siis jälle tahetakse lahti saada. Ei saa ma inimestest teinekord aru, aga ega vast peagi saama. Omanik või vastne endine omanik iseloomustab oma kaheksa aastast sõpra järgmiste sõnadega:

"Väga rahulik ja sõnakuulelik taksiproua, kellega saab täitsa ilma rihmata jalutamas käia. Püsib kenasti kõrval. Teiste loomade suhtes vaenulik ei ole ja seega võib peres vabalt nii kasse kui koeri olla. Lapsi armastab väga, eriliselt naudib paisid ja autosõitu. Viimast kohe väga-väga ja püüa vaid ta maha jätta.

Kui ta piisavalt tähelepanu ei saa, võib kurvaks muutuda. Jääb vabalt üksi koju, ei haugu ega ulu. Sööb ühte kindlat kuivtoitu, Josera Festivali. Vahest harva ka liha aga ainult keedetul kujul, sest toores teeb kõhu lahti ). Maksa ei tohi ka anda, sest kutsa on selle suhtes allergiline."

Tundub nagu tore koer, aga ometigi miskit ei sobi. Küllap on viga taas rihma teises otsas, aga ärgem kuluta aega sarjamisele ja targutamisele vaid aitame Terri ja teda ka päriselt vääriva inimese lõpuks kokku.

Loomapäästegrupi poolt ajab seda asja Kristiina Sadohhina ja sestap helistage otse talle: 56865954