18 juuni 2018

"Ruudi lihtne operatsioon kujunes üksjagu raskemaks"

 Jeee, hakkab see päev otsa saama! Muret igatahes oli, sest Ruts käis täna ju opil. Pagan küll - närveeri ennast lausa emaseks, sest alati võib ju miskit nihu minna! 

Ei mäleta, et enda lõikuste pärast oleks nii põdenud. Mida siin mäletada? Ei kartnudki tegelikult ja viskasin isegi opilaual nalja kuniks õed lubasid mu päriselt magama panna .....

Ma olen alati ikka nii teinud, et silitan ise looma enne operatsiooni magama ning olen ta juures. Õnneks polnud "Taluapteegi loomakliinik'u" töötajatel selle vastu midagi ja nii me seal põrandal istusime kuniks Rutsi peake tonks ja tonks vajuma hakkas.  Üldiselt "kukkus" ta üsna kergelt ära. Jube hale ja abitu tunne oli teda vaadata, aga teadsin, et ta on heades kätes. Ega me muidu poleks ju sinna kliinikusse läinudki. Selle koha pealt oleme Loomakaitse Liidus jube valivad ja meie hoolealused peavad saama parima ravi ja teeninduse!

"Kohelge Ruudit nagu Eesti Vabariigi presidendi isiklikku koera!", palusin kliinikust lahkudes.

"Loomulikult! Umbes kolme-nelja tunni pärast võid talle järele tulla. Me helistame sulle kui ta ärkab."

Kõik läks nagu peab ja Saare loomaarstid olid taas tasemel. Rutsi "lihtne kastreerimine" läks aga peitemunandi tõttu üksjagu raskemaks. Meie õnneks seal kliinikus aga töötavadki sellised arstid, kellega peitust pole mõtet mängima hakata, sest nad leiavad su nagunii üles. Leidsid selle munandi loomulikult lõpuks ka. Oli vist lausa kahe ajupoolkera vahele peitu pugenud  .....


Saarlased on ujedad ja reklaami enamasti ei taha. Ajan neid siiski veidike närvi, sest tänamatu ei taha ma samuti teps mitte olla. Seda-enam, et Loomakaitse Liidul on nagunii näpud põhjas nagu suviti ikka. Öeldakse, et sõpra tuntakse hädas ja liit sai tänu Ruudile ja Leedile igathes sõpru juurde küll.

Nii kui Ruudi ja Leedi lugu blogis ilmus, võttis meiega kohe ühendust Eesti Valgete Lambakoerte Tõuühingu boss Kersti Pink.

"Kuigi Ruudi ja Leedi pole tõukoerad ega meie ühingu liikmed, siis ometigi on need "valged" hingelaadilt ikkagi meie koerte sarnased. 

Valged lambakoerad on meie jaoks erilised ja seetõttu tahame aidata. Meie koostööpartner AS Optimer saatis Ruudile ja Leedile 33 kilogrammi kvaliteettoitu. Loodetavasti see maitseb neile ja aitab taastuda.

Arutasime tõuühingu inimestega ja kutsusime oma liikmeid Loomakaitse Liidule annetama ning loodame, et need katavad Ruudi ja Leediga seotud raviarved. Meie annetused on selgitusega "valged koerad" ja loodan südamest, et valgete tõuühingu liikmed ja nende koerte fännid ikka üleskutsega liitusid. Loomulikult oleme nõu ja jõuga alati toeks ning peame väga oluliseks, et need õnnetud koerad leiaksid endale väga head omanikud."

Kniks ja kraaps abi eest Eesti Valgete Lambakoerte Tõuühing ja AS Optimer. Veel ma tahan kohe tänada ka Miina-Ellise Udeküll'i ja Heleriin Lopp'i, kes algselt Leedile ja Ruudile hoiukodu pakkusid ning nende üliargade koerte sotsialiseerimisega algust tegid, vaatamata sellele, et nad ise tegelikult võõraid suuri koeri lausa kardavad. Vägevad noored naised! 

Vallatöötajad lähevad näost valgeks ja hakkavad kohe ää koolema kui nende juurde mõne nn "loomateemaga" lähed. Reeglina saadetakse kodanik viisakalt persse ja öeldakse, et pole valla asi selliste tühiste asjadega jamada. Kihelkonna sotsiaaltöötaja Mare Kurvits vilistas aga "kirjutamata tavadele", näitas üles inimlikkust ning hakkas koertele abi otsima. Ole sa tänatud hää inime, et julgesid asju teistmoodi ajada ja koeri nende murega üksi ei jätnud!

Suvel ma ei saa eriti arvutiga läbi ning olen parema meelega õues. Seetõttu on lausa paarkümmend lugu ootel, aga ei jõua-ei viitsi-ei taha kohe kirjutada. Loodetavasti kannatate ja andestate. 

Üks valmimata lugu räägib ka Ruudi ja Leedi millerdajast omanikust, kelle nime ma senini avaldanud pole. Vähemalt selle vea parandan nüüd küll ära ja Raasiku valla, Rätla külas valge isase ja SLK-st emasega "šveitsi valgeid lambakoeri" tootev härra on TÕNU, aga küll ma temast põhjalikuma loo ka kunagi valmis kriban.

Igatahes nüüd oleme Ruudiga kodus tagasi ja vähemalt nädalaks ka toarežiimile me mõlemad jääme. Sestap palun Anne, Malle, Leisi-Liisu ja Sääre tipus elava Zinaida käest juba ette andeks - ei jõua ma teite juurde ööseks sel nädalal ja püüdke kuidagi ise hakkama saada. Tarisin juba madratsi esimesele korrusele ja viskan Ruudi kõrvale põrandale külje maha - loomal öösel seltsim olla ja äkki annab siis ka valu veidike järele kui sõber lähedal on. Tegelikult on Ruts kümme korda memmekam kui Leedi, aga mehed olevatki ju tänapäeval vähemalt kristlikus maailmas õrnem pool.

Leedi operatsioon on pärast Jaanipäeva, 26.juunil ja siis hoiame üheskoos ka talle pöialt, et köik kenasti mööduks. Möistagi kuluvad annetused väga ära, sest vähemalt täna veel erilist liikumist meie kontodel toimunud polnud.

Eestimaa Loomakaitse Liit
EE742200221052074915
EE441010220252652225

Selgitus: Valgete koerte ravi


Ruudi ja Leedi ravi toetad ka liidu annetustelefonidele helistades:

9000 777 (5.-)
9000 888 (10.-)

Mart Sander'i poolt sisse loetud tervitustekst kuula kindlasti lõpuni, sest muidu sinu heategu meieni ja loomadeni ei jõuagi. Mina tänan!