01 juuni 2018

"Appi! Lõpptiine poni peab vankrit vedama!"

"Uskumatu,millist rumalust tänapäeval loomade teemal kohata võib. Nimelt ei tea suur osa suureks saanud vatitupsulapsi ja isehakanud nn loomakaitsjaid, et hobuseid-ponisid kasutatakse lisaks ratsutamisele ka millegi vedamiseks ja varssa tuleb eluks ja tööks ette valmistada nagu inimlast.

Loodetavasti rahuldab antud isikuid veterinaarameti loomakaitse peaspetsialisti vastus nende pealekaebusele, et hobust hakataksegi õpetama-harjutama varsaeast alates, mõistlike koormustega, mis looma ei kahjusta ja edaspidi ei risustata minu lehte rumalate kommentaaridega ja punaste nägude postitamisega. Tänan!"
, kirjutas isehakanud loomakasvataja Tarmo Tähemaa nördinult 9.aprillil.


Ma ei tea, mis seal kevadel toimus, aga ilmselt pandi siis liigväike varss käru ette. Midagi nagu meenuks. Tõsi on see, et tänapäeva inimesed on loodusest võõrandunud ja ka see, et elame nn pehmode-ajastul kuid vaevalt, et keegi karme-aegu nii väga taga igatseb. Võibolla mõni igatseb ka, sest siis saaks ju automaat või parteipilet käes oma õigusi kehtestada.


Mis puudutab aga VTA peaspetsialisti vastust, siis see nüüd küll argument pole kuna nad võivad terveks tunnistada ka poolsurnud obese nagu Pärnumaal juhtus. 

Mulgimaa vetkeskuse ametijukud on teada-tuntud pehmod, kes vist eales pole ühtki viga kunagi leidnud, aga see selleks.

Täna anti aga mulle, isehakanud loomakaitsjale teada, et isehakanud loomakasvataja härra Taavi-Tarmo Tähemaa pani kohe-kohe poegima hakkava poni vankri ette.

"Tere Heiki! Kas sellise inimeseloomaga saab miskit ka ette võtta? Pani poegima hakkava poni vankri ette!"

"Saad sa rohkem inffi anda, See nimi tuleks nagu tuttav ette."

"Tarmo Tähemaa. See on sama Viljandimaal mees, kes rakendas ponivarsa saani ette ja pani ta saepuru vedama."

Taavi-Tarmo ise kirjutas 12 tundi tagasi Facebookis nii:

„Uni aitas elektrikarjust paigaldada. Suure kõhuga tasub piirduda rahulike tegevustega!“

Ja sellele järgnesid koheselt uued fotod ja rõõmuhüüd:

„Lisandus ponide populatsiooni täkuke, õde käis ka vaatamas!“

Mida ma siis isehakanud loomakaitsjana oskan isehakanud loomakasvatajale kosta?

„Eks viimase vindi peal tiined loomad peavad ikka "rahulike tegevustega" inimese heaks töötama. Ja pane aga eilne täkuke kohe käru ette nagu VTA isehakanud loomakaitse peaspetsialist väga targalt õpetas. Päevavanune on juba piisavalt suur küll, et pappi sisse tooma hakata! Maal ju elu käibki nii ja ülejäänud lollid pangu oma suumulgud kinni!"

FOTOD FB-lehelt "Taavi ponid"