26 mai 2018

"Mida küll nende "šveitslastega" tehtud on, et nad niimoodi inimest kardavad?"

Harva juhtub, et oled õigel ajal õiges kohas. Eile igatahes olin ja sain tuttavaks üliargade "šveitslastega", kes kartsid inimest nagu tuld.

Nad toodi Saaremaale uude koju esmaspäeval ja praktliselt lamasid sama koha peal ehk toa nurkades värisedes kuni tänaseni. Õue ei läinud, hädad tegid alla. Inimesed ei saanud hakkama ja muretsesid. Kihelkonna sotsiaaltöötaja hakkas abi otsima ja seda koerad ka said.




Kas neid peksti eelmises kohas ja miks nad küll nii arad on? Kõigest pikemalt ehk juba homme. Nende kutsudega on nüüd aga nii, et endised omanikud neid rohkem ei näe ja pärast "korda tegemist" hakkan neile isikilikult uut kodu otsima.

Pange pilk peale, kel plaan sõber elamisse võtta - paberiteta "šveitslased" ehk millerdja toodang, 11 kuud vanad, poiss ja tüdruk. Ketti ei luba panna. 

Äge kui uus kodu tuleks Saare-, Hiiu-, Muhu- või Läänemaalt, siis poleks pikka sõitu vaja ette võtta. Veel toredam kui õde-venda saaksid kokku jääda. Asuvad Saaremaal X-talus.

Me "teeme" neist imehead koerad. Loll jutt, sest nad ongi juba imehead koerad, aga vajavad natuke abi ja harjumist. Ainuüksi esimesed koosoldud tunnid andsid juba imelise tulemuse! Arstil käin ära, kiibid-vaktsiinid saavad tehtud, registrisse panen ka. Loovutustasu 60.- eurtsi nagu meil ikka.

heiki@loomakaitse.eu, 53 230 230