02 juuni 2018

Karja kirikuõpetaja: "Palun lahkuge! Politseinikud ja loomakaitsjad pole siin oodatud!"


"Tere,

olen hetkel Saaremaal praktikal ning kui tegime kiire peatuse Karja kiriku juures, kohtasin seal üht oranž-valge karvaga kiisut, kes tundus üsna halvas seisus olevat. 


Inimest ta ei kartnud, kuid tundus, et ta on teiste loomade poolt puretud. Kõrvad olid üsna ära näritud, kõrvade taga oli näha ka kuivanud verd. Samuti tundus kiisu olevat kurt-tumm, sest inimesele reageeris ta alles siis, kui uinakust silmad lahti tegi. Kui ta kõnelda üritas, siis liikus ainult suu, aga häält ei tulnud. Karvkate oli samuti väga räsitud ning suure tõenäosusega olid ka parasiidid kallal.

Kas teil palun oleks võimalik minna uurima, kas kiisu on veel seal, et ta arsti juurde viia ja talle abi pakkuda?"


Kohalik rahvas andis teada, et tegu on kirikuõpetaja isikliku kassiga, kellest mees suurt ei hoolivat.

"Pedeabielude vastu ajab rahva kokku, rendib bussi ja käib protesteerimas, aga oma loomade eest ei hoolitse. Ega see tal esimene haige loom ole!", kurjustab üks kohalik mammi.

Vabatahtlikud lootsid jumalasulase kassi arstile toimetada kuid härra keeldus kategooriliselt:

"Politseinikud ja loomakaitsjad pole kiriku terrotooriumil oodatud. Palun teil koheselt lahkuda!"

"Just nende sõnadega ta vabatahtliku pikalt saatis ja kiisut me ei saanudki aidata!", on turvakodu juht Edit Annusver nõutu. "Äkki aitad, sa oled ju Saares praegu?"

"Muidugi aitan. Sa vana raibe! Vahi piibli ja ristiga mölakast loomapiinajat! Või tema tuleb valima ja määrama, kus loomakaitsjad ja politseinikud Issandaga suhelda võivad! 

Sa pälvisid mu tähelepanu ja sestap tulen lähiajal külla! Ära ainult enne oma kassi risti või kirikukella külge asitõendite hävitamise eesmärgil üles poo! 

Kannata veidi, ma kohe pean sulle ühe korraliku jutluse ligimesearmastusest ja hoolimisest, kuradi variser!"