22 september 2016

„Metsloomad on lahti!“


See, et metsloomad priilt ringi silkavad, pole mingi uudis. Ometigi tasuks rooli taga olles nüüd veidi tähelepanelikum olla kuna käes on taas see aeg, mil püssid metsades paukuma hakkavad ja inimloomad manti nõutamas käivad.


29075974-ap_aptopix_deer_leaps_across_roadEile oli mul eneselgi „napikas“, kui mööda Kurtna teed sõitsin ja ühtäkki kaks põtra hirmsa valuga masina eest läbi jooksid. Polnud seal metsa ega midagist, mingi armetu võsa vaid, aga sealt nad tulid ja sugugi mitte päikeseloojangul, vaid täiesti päise päeva aal. Hea, et autol kiirus suur polnud.
Sel kuul algas põtradel ja hirvedel jooksuaeg ja seks käib nagu ennemuiste rehepeks! Ega need tiirased tegelased taipa sel ajal millegi muu, kui soo jätkamise peale mõelda. Taoline porduelu ajab nad liikvele.

Hullem aeg on aga veel ees, sest oktoobri alguses läheb lahti ka aju-ja koerajaht ning siis on põrgu käes. Olgu veel mainitud, et hirvejahi hooaeg algas juba 1. septembril ja lõpeb jaanuari lõpus. Põtrade pihta võib tulda anda aga kuni poole detsembrini.
Kui reeglina hakkavad metsasukad liikuma ikka hämaras ehk siis pärast seda, kui päike on ära kukkunud, siis praegu võib neid igal ajal kohata. Nii et olge ettevaatlikud ja jääge ikka ellu! Sama soovin ka põtradele-hirvedele, aga tolku sest vast pole, sest viimase teadusliku uurimuse kohaselt neil Facebooki kontosid ei ole ja sestap jääb neil see lausa eluvajalik info lugemata. Sellest on muidugist tõsiselt kahju!