26 mai 2016

"Oh seda Eesti ilma ehk pressiteate sisu võib muutuda loetud tundidega!"

Eila pesin auto ära ja täna on pilves! See on tavapärane.
DSC_0003Eila käisime aga ka Miaga Nõmme-Harku ringil jalutamas ning kuradi palav oli. Sestap keerasin otsa ringi ja viisin ta sinnasamma liivaauku suplema - vaene koer oli ikka jännis ja hingeldas mis jube, kuigi venisime väga aeglaselt. Vees talle mõistagi meeldis ja ta poleks sealt välja tulnudki. Oleks isegi läinud, aga sobivaid riideid polnud kaasas ja ei hakanud rahvast sedapuhku traumeerima.

Tagasiteel nägin ühte peni kuudi ees lebamas. Kett ei lasknud tal varju minna ja mõtlesin, et vaene loom - see võib nii ju oma otsa leida. Siis põikasime Loomade Kiirabikliinikusse Sillamäe Siljat vaatama. Massina parkisin maja taha, et päike peale ei paistaks.Naastes oli aga vaatamata varjulisele kohale ja avatud akendele autos ikkagi liiga palav. Vaene Mia - vaatamata napile ajale, võib ka koer autos niimoodi oma lõpu leida. Vaja teisigi loomaomanikke manitseda.
Tulime koju ja uurisin ilmatetateid - kuum on ja aina kuumemaks läheb, nii vähemalt lubatakse. Õukei, kõllan kliinikusse ja lepin jutu kokku. Siis kribasin pressiteate valmis:
DSC_0002Eestimaa Loomakaitse Liit
Loomade Kiirabikliinik
26.05.2016
Pressiteade
Teie lemmik võib kuumarabanduse saada vaid mõne minutiga!
Tänavu jõudsid kuumad suveilmad kohale tavapärasest varem ja ilmateenistuse prognooside kohaselt peaks lähinädalatel temperatuur veelgi tõusma. Eestimaa Loomakaitse Liidu ja Loomade Kiirabikliiniku spetsialistid tuletavad loomaomanikele meelde, et suvekuumus mõjub ka nende lemmikute tervisele laastavalt.
Loomade Kiirabikliiniku loomaarst Valdeko Paavel sõnas: "Bla-bla-bla jne ......"
Õhtul aga polnud pressikat mõtet välja saata ja lükkasin hommiku peale. Õigesti tegin, sest kohe hakkab lund tulema. Kriban siva uue pressika:
Eestimaa Loomakaitse Liit
Loomade Kiirabikliinik
26.05.2016
Pressiteade
Teie lemmik võib ka suvel mõne minutiga ära külmuda!
Tänavu jõudis kuumade suveilmade asemel kohale tavapärasest külmem õhumass ja ilmateenistuse prognooside kohaselt peaks lähinädalatel temperatuur veelgi langema. Eestimaa Loomakaitse Liidu ja Loomade Kiirabikliiniku spetsialistid tuletavad loomaomanikele meelde, et käre pakane mõjub ka nende lemmikute tervisele laastavalt.
Loomade Kiirabikliiniku loomaarst Valdeko Paavel sõnas: "Bla-bla-bla jne ......"
"Juulikuus lumi on maas, lumi on maas
minu jaoks see pole ime ............."