13 mai 2016

"Laste mänguväljakul tapetakse vareseid ehk head pesitsusaega Haapsalumoodi!"

13162282_1101560296568662_918922519_nAjalootunnis toodi meile kunagi näiteks kuidas natsid rasedaid naisi kõhtu tulistasid või emmede kõrval seisvatele lastele kuuli pähe lasid. Selline julmus on absoluutselt tülgastav ja ma ei kujuta ette kuidas üldse üks inimene saab teisega niimoodi käituda! Ilmselt ei saa ükski normaalne inimene sellest aru.
Haapsalus käib praegu täpselt samasugune asi Kastani poe taga, Kuuse tänava 24 majatagusel haljasalal. Aga selle vahega, et pühal ja puutumatul pesitsusajal tapetakse nii tillukesi kui suuri vareseid absoluutse südamerahu ning ülbusega. Kaks noorsandi on võtnud nimelt nõuks vist kõik linna varesed, rongad ja muud sulelised õhupüssist maha kõmmutada! Ei huvita neid pesitsusaeg ega pesast välja ukerdavad tillukesed linnupojad, kes siis maapinnal surma saavad. Muide, sealsamas maja taga asub ka laste mänguväljak! Noormehi ei huvita ka see!


„Neid linde peabki hävitama! Linn on inimestele. Nad raisad ju röögivad ja segavad!“, öelnud üks härradest manitsema läinud prouale, kel vanust üle seitsmekümne ja kes elab samas majas.
Kuuse 24 elanikud on nõutud ja korjavad muudkui hilisõhtul või varahommikul hukatud linde kokku, et mängima tulnud lapsed neid ei näeks. Näevad ikka, sest neid vedeleb ju kõikjal!
13183254_1101556793235679_503421581_n
Selge see, et sellise olukorraga ei saa ega tohi leppida. Noored mehed sülitavad nii ühiselureeglitele kui ka inimese ja  looduse poolt kirjutatud seadustele. Sestap saatis täna Eestimaa Loomakaitse Liit ka politseile avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks. Eks näis kuidas seda siis uuritakse. Eilsetes uudistes ju onu politseinik ütles, et andke aga teada kui loomi piinatakse ja me annamegi.  Muide, hetk tagasi helistatigi mulle politseist ja toru otsas proua oli vähemalt indu täis asja uurida. Loodame, et prokuratuur tal ka seda teha laseb.
Siin on aga veel üks väga suur AGA - nimelt sealsamuses eilses uudises räägiti ka kaebeõiguse puudumisest ja vat seda pole poliitikud loomakaitsjatele andnud. See tähendab maakeeli seda, et kui Haapsalu noormehed ütlevad, et nad olid paugu otsa kui puu käis ning linnud sooritasid hoopis massilise enesetapu, vat siis läheb jamaks, sest pollarid ei pruugi edasi uurima hakatagi. Me tahaksime mõistagi vaielda, aga prokuratuur ütleb kohe, et varesed polnud ju liidu omand ja seega teil puudub ka kaebeõigus. Punkt, Aamen ja vesi peale! Arvate, et keeran vinti üle? Oh ei sõbrad, oleks see vaid nii!
13233288_1101556546569037_963638304_n
Eks näis kuidas siis seekord läheb, aga head Haapsalu inimesed võiksid Kuuse 24 majast möödudes kiivrid pähe panna – iial ei tea ju millal loodusekroonid varestele ja nende poegadele jahti pidama hakkavad.  Ilmselt poleks tark ka sinna mänguväljakule, keset surnud lindude laipu, oma lapsi mängima lubada. Aga eks te muidugi ise teate kuidas oma lapsi kasvatate, mis mul siin targutada.