08 mai 2016

"Head Emadepäeva!"

Kuulan siin põhjapoolusel üsna sageli soomlaste raadiojaamu. Üleeile oli seal just Emadepäevale pühendatud saade ja selles esitleti mingit lookest, mis algas umbes nii: "Kelle armastusele sa võid alati kindel olla?, Kellele sa valetad kõige rohkem? Kes on alati sinu kõrval? Keda sa armastad kõige rohkem? Kes sulle käib kõige rohkem närvidele jne jne". Vastus on loomulikult EMA!

Olen seda ka oma pojale õpetanud kui ta oma emmet sarjas, et ole kuss poiss - ainuke naine, kes sind ka tegelikult-tegelikult, päriselt-päriselt armastab ja sind maha ei jäta, on ema ja selles võid kindel olla! Head Emadepäeva sullegi kallis Christine!



Pärast venna surma on tema lapsed ka minu lapsed ja seda otseses tähenduses. Raudset "meeste loogikat" kasutades on seega nende emad, siis ka minu naised! On ju? Sestap suured kallid ka teile Krista ja Kylliki!

Soomlaste saade lõppes küsimusega: "Mis saab olla emaarmastusest veel suurem?"

On ikka tainapead need sommid! Loomulikult ISAARMASTUS! Ja sestap ei tasuks Emadepäeval unustada ka meeste rolli. Me näeme ikka kurja vaeva, et teist naistest emmed teha! No mõelge ise milline eneseohverdus see on - juba sebimisprotsess on kallis, keeruline ja vaevanõudev. Voodis läheb aga lahti juba tõeline raketiteadus, sest me peame ju sajandiksekundi täpsusega tabama õiget ajahetke ning sihtmärki! Raske, paganama raske ja lapse kandmine ning sünnitamine on selle kõrval köki-möki! Ma isiklikult võiksin seda viis korda nädalas teha! :)

Nali naljaks, aga absoluutne enamus emadest olid, on ja jäävad lapsele kõige tähtsamaks inimeseks siin maamunal. Me kõik armastame emasid ja tegelikult ka oma laste emasid. Meestele võib mõistagi selle väljendamine veidi raskusi tekitada, aga andke meile "inimhingede ekspertidele ja romantikadoktoritele" juba andeks.

Loomakaitse liidu nimel pean ma mõistagi õnnitlema ka kõikide loomade-lindude ja teiste vahvate tegelaste emmesid ning head Emadepäeva teilegi!

HEAD EMADEPÄEVA JA SUURED-SUURED KALLID KÕIKIDELE EMMEDELE!