11 juuni 2022

"Väga vale ööbimiskoht"

Sai vale ööbimiskoht valitud? Otse päästekeskuse kõrval ja haigla lähedal polnud vist kõige õigem mõte, sest hommikul läks sõjaks lahti - sireenid huilgasid, helikopter maandus ja tõi hädalise, kellega meedikud kohe tegelema hakkasid.

Ega siin vist helikopteriteta saagi - pikad vahemaad, külmad kiired jõed sügavad järved ja kõrgelt kukkumised, on need, mis häda kaela võivad tuua. Talvel mõistagi pakane ja saanidega juhtuvad õnnetused sinna otsa.


Nõps lõugas nagu segane ja äratas kogu Kemi üles. Vigastatu ajas end ka suure hirmuga üles, vaatas mo lõukoera, hüppas vette ja pani Rootsi poole ujuma. Rohkem teda ei nähtud.

Käisime vaatasine eile ise ka paar Rootsi linna üle, aga ei miskit erilist. Plaan oli sealsesse Lapimaale põrutada, aga mõtlesime ringi - kõik ju üsna sama ning vahet pole kas see tundra asub Rootsis, Soomes või Norras.

Tundub, et sellest puutumata loodusest hakkab norm selleks korraks täis saama. Tahaks linna tossu sisse. Tahaks, et keegi närvidele käiks. Peab vist koju tagasi tulema?