25 juuni 2022

"Kas omanikuga looma peab aitama?"

Enamus arvab, et loomulikult tuleb hädalist aidata. Ometigi on siin mõttekoht. Olukorra kirjeldus:

Liiklusõnnetus ja kõik on viga saanud. Ka lemmikloomad. Omaniku viis kiirabi ära ja lemmikud jäid maha. Ka nemad peaksid arsti juurde jõudma. Kas neid ikka tohib aidata? 
Sajast üks arvab, et maksa arve ja ole vait. Juriidiliselt korrektne vastus oleks seega:

"Palun esitage maaslamava poollaiba ja tema pere ning kõikide sugulaste andmed. Saatke need meie e-postile. Lisaks palume veel kõikide sugulaste allkirjastatud nõusolekut raviks ja juhtumi kajastamiseks"

Mu ees on praegu samasugune juhtum, kus väideti, et kõik minu poolt väidetu oli solvav ja väär. Kas äkki väljailmunud sugulane tahab ise arveid maksta? Loomulikult mitte. Ähvardas tagajärgedega. Mulle sobib ja palun siinjuures mitte segi ajada ühingut ja mind. Seega palun mine kohtusse tänamatu tarkpea, sest selgust on vaja kõigi jaoks.

Kas omanikuga loom vajab tulevikus halastust või jäägu "sitt" sugulaste kättemaksuhirmus piinlema? Sajast üks satub tänamatu olema. Enamus siiski on tänulikud. Loomapäästegrupp võtab seega riskid - kuradile omanikud, seadused ja sugulased. Loom on haige. Tal on valus. Tal on hirm. Teeme asja korda ja pärast võitleme sugulastega, kelle arust polnud meil õigusi ei raviks ega juhtumi kajastamiseks.