21 aprill 2021

"Vastik aeglane surm! Veis kukkus karstiauku ja sinna ta jäeti!"

Murekiri:

"Kostivere karstialal karjatab üks soomlane lambaid ja veiseid. Kaks nädalat tagasi leidsid lapsed ühe surnud veise karstiaugust ja nüüd käivad nad seda iga päev "imetlemas". Omanikku ja keskkonnaametit teavitati, aga keegi ei ole reageerinud.

Nüüd pöördungi viimases hädas teie poole, et äkki saate abiks olla. Selle soomlasega on väga palju muresid olnud. Võin kõike lähemalt rääkida."

Ei minust siin abi pole, sest Loomapäästegrupp korjustega reeglina ei tegele. Kes siis koristama peaks? Lihtne ja loomulikult omanik. Kui tema seda ei tee, siis omavalitsus ning hiljem nõuab ää koolnud eluka transpordi ja utiliseerimisega seotud kulud omanikult sisse.

Vaene veis, kes sedapuhku looduslikku, mitte inimtekkelisse lõksu langes. Kui kaua ta piinles enne kui päästev surm tuli? Pakuks, et paar-kolm nädalat äkki? Vastik surm igatahes ja sellist aeglast "kustumist" ei sooviks meist keegi. Kus oli omanik, et sellel kõigel juhtuda laskis? Miks ta ennetavalt ei piiranud ohtikku surmalõksu, et loomad sinna sisse ei kukuks? Takkaotsa võib sellest nüüd ka väikekiskjatele, kes näksima lähevad, vastik ots kujuneda. Paha-Paha!

"Fuck you soomlane, kes sa Kostivere karstialal omi loomi pead! Ja veel kord fuck you! Aga nüüd ruttu vutt-vutt-vutt joosuga oma veise korjust koristama või on su prioriteediks vaid lihamüügist saadud raha lugeda?!"