29 aprill 2021

Kertu Jukkum: "Sa Heiks oled pervert!"

Kertul on suur mure. Ülikoolitöö jaoks vaja reaalselt jälgida loomapäästjate tegevust paari-kolme päeva jooksul. Nii ta helistaski:

"Nüüd veedame paar päeva koos. Sul pole valikut! Issand, aga sa oled ju pervert!"

"Tõsi, raske salata, aga kui tahad diplomit ja asjatundlikku juhendajat, siis pead perverdiga leppima. Ega ma tegelikult ise ka taha - sa nagunii armud ära, siis tuleb juba väikene beebi mängu, lõpuks avalik lahutus nagu tänapäeval tavaks. Karm saab see olema!"

"Appi! Sa oled sama vana nagu mu isa. Ta ka juba vanamees, aga tänapäeval vist pole vanusel enam üldse vahet."

"Varasemalt oli ikka veel rohkem ükskõik kui ajalugu vaadata."

"Sul on vist õigus. No mis päeval trehvame?"

"Tegelikult saad mulle ka kasulik olla. Nimelt on mul teaduslik psühhoanalüüs pedofiilide mõttemaailma kohta pooleli ja sinuvanuse lapsukesega ringi seiklemine annab kindlasti vastused paljudele fundamentaalsetele küsimustele. Hakkame siis juba homme pihta, saame kaelast ära - kõrgharidus ja teadus nõuavad inimlikke ohvreid!"

"Appi! Ma ju räägin, et sa oled pervertide pervert! Helistan sulle hommikul ja lepime täpselt kokku."

Nagu isegi näete, siis pole mõtet kunagi koostööd välistavate loosungitega vehkima hakata ja raskuste kiuste saavad koostööd teha ka kõige äärmuslikumad vastandid ning isegi tita ja rauk.
Ma olen tegelikult varemgi Kertuga koostööd teinud. Allolev pilt sai tehtud 1975, Kertu oli siis 63, mina 95. Huvitav, aga siis ta küll vanusevahe pärast ei hädaldanud!